Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
kvd74 - специалист
Привет на всички, проблема с резачката ми е, че не подава масло на дъската. Разглобих и почистих резервоарчето за масло, дунапренчето в дъното, дето филтрира маслото, клапанчето на капачката също. Като се опитам да духна на маркучето, то не пропуска. Също и на обратно. И понеже маркучето от резервоара влиза някъде в машината, и после излиза до стойката на която лежи дъската, дали няма някаква система, която подава маслото и не работи, или е на самотек смазването.
kvd74 - специалист
Прикачен файл:
Screenshot_20190808_094659_com.android.gallery3d.jpg
Това е резачката, Бъджет 1000вата, виждат се маркучето за което писах, където влиза някъде и после излиза за дъската.
sian - специалист
Между резервоара и дъската трябва да има маслена помпа. А помпата има капанчета, смукателно и нагнетателно. Възможно е да е повредена помпата. Някои модели имат допълнителна помпа на капачката на резервоара под формата на гумено мехче. В много случай след напомпване с мехчето проблема се решава.
sian - специалист
Като гледам снимката шайката между лагера и пластмасовото зъбно колело е ексцентрик. И в него опира стержена на м.помпа под черното капаче с трите рапиди.
kvd74 - специалист
@said , благодаря за отговора. Прочистих маркучетата с една тел, пръснах ВД40 и тръгна маслото. Смених го с по-тънко, защото ми се видя гъсто- в маркучето не мърдаше, все едно е мед. Не го знам какво е, може и от стоенето да е спекло нещо. Всъщност колко гъсто трябва да е маслото, специално ли е? Имам някакви 100гр. заедно с машината бяха, но не съм ги ползвал до сега.
И да, навярно е с помпа маслоподаването, но това което ти се вижда като ексцентрик е пружината на спирачката на веригата, и щифта който сработва с нея, когато пуснеш "газта".
пон авг 19, 2019 2:54 pmkvd74 написа:
Всъщност колко гъсто трябва да е маслото, специално ли е? Имам някакви 100гр. заедно с машината бяха, но не съм ги ползвал до сега.
Има "специални" масла за тая цел. С някакви добавки са, за да лепнат по метала (веригата).
Можеш да ползваш евтино М10Д, или останало ти при смяна маслото на автомобила. Примерно ако ти се намира някакво 15W40...
Щом си с ел. резачка, за зимата няма да препоръчвам вискозитет.
Най добре, купувай си от спец. магазини за градинска и горска техника спец. масло.

Тема "Ел.резачка с проблем" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: