Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
anmoll - специалист
Искам да споделя с вас нещо което прочетох в любимите ми книги : Анастасия Звънтящите кедри на Русия.В тях става дума за едно чудо ,това е Анастасия жената,която живее сама в тайгата на Русий.Всичко се случва в момента и е действително. Аз избрах само нещо свързано с кедъра:
Съществуват и редица исторически феномени, пряко или косвено свързани с кедъра.
Ето един от тях.
Полуграмотният мужик Григорий Распутин от затънтено сибирско село, край, където расте сибирски кедър, попаднал в Москва на петдесетгодишна възраст през 1907г., поразил с предсказанията си императорското семейство, в което бил приет, и преспал с голям брой знатни дами. Когато го убивали, били поразени от това, че макар вече на решето от куршумите, той продължавал да живее. А работата е в това, че той е израснал в кедров край с кедрови орехи.
Ето как журналисти от това време описвали неговата издръжливост: ”На петдесет години той можел да започне оргия по обед и да продължи гуляя до четири часа през нощта; от блудството и пиянството влизал направо в църквата за утринната служба, където оставал в молитви до осем сутринта; после в къщи, след чая, Гришка, като че ли нищо не е било, приемал до два часа посетители, после събирал дами и отивал с тях в банята, а от банята- в извънградски ресторант, където повтарял предната нощ- никой нормален човек не би могъл да понесе подобен режим.”
Днешният многократен световен и олимпийски шампион по борба Александър Карелин, така и останал непобедим , също е сибиряк и също от местата, където расте сибирски кедър. И досега атлетът постоянно яде кедрови орехи. Случайно ли е това?
вързано с кедъра:
anmoll - специалист
Ако имате търпение моля прочетете и това:
А сега, внимание!
Старият Завет, посочвайки кедъра, и само кедъра, не споменава за другите дървета. Не говори ли той за това, че кедърът е най-силен от всичко, което съществува в природата? Какво е това? Лекарствен комплекс?
Но това още не е всичко. За нещо неизмеримо по- загадъчно става дума в следния сюжет от Стария завет:
Цар Соломон построил храм от кедрово дърво. За да достави кедър от Ливан, Соломон дал на Хирам двайсет кори пшеница за изхранване на дома му и двайсет кори маслиново масло; толкова Соломон давал на Хирам всяка година( 3-а Царства 5,6-11). Наистина срещу това му била направена още една услуга. По молба на цар Соломон му били дадени хора “... умеещи да секат дървета”(3-а Царства 5-6).
Какви са били тези хора? Какво са знаели?
Чувал съм, че и сега в далечни краища има старци, които някак избират дървета за строителство. Но тогава, преди повече от две хиляди години, всички са можели да знаят това. И все пак са били нужни някакви особени хора. Храмът бил построен. В него започнала служба и ...
“... и не могли свещениците да отслужат поради облак...”(3-а Царства 7,8-10)
Що за облак? Как и откъде е влязъл в храма? Какво представлява? Енергия? Дух? Що за явление е било това и каква е взаимозависимостта му с кедъра?
Старците говореха за Звънящия кедър, че натрупвал в себе си някаква енергия.
Каква? Кой кедър е по-силен: ливанския или сибирския? Академик Палас казва че лечебните свойства нарастват с приближаването към границата на гористата тундра. Значи по-силен е сибирският. В Библията се казва: “по плодовете съдете”. Значи пак сибирският!
Нима никой не е обръщал внимание на всичко това? Старозаветната Библия, науката от миналия век и съвременната, са единни в мненията си за кедъра.
И Елена Ивановна Рьорих в своята книга “Живата етика” казва: ”...В ритуалите за посвещаване на царете на древния Хорасан се появява чаша с кедрова смола. У друидите също чашата с кедрова смола се наричала чаша на живота. Едва по-късно тя била заменена с кръв- при загубата на съзнанието за духа. Огънят на Зороастър възникнал от изгарянето на смола в чаша...”
Какво ли е достигнало и се е запазило до наши дни от всички знания на предците ни? Нима нищо? Какво знаят за това старците?
И внезапно в паметта ми изплува случка отпреди години, от която днес тръпки ме побиха. Тогава не й придадох някакво значение, но сега...
В началото на перестройката, като на председател на Асоциацията на сибирските предприемачи, ми позвъниха от Новосибирския обиспълком (тогава у нас все още имаше испълкоми и обкоми на партията)и ме помолиха да присъствам на среща с крупен западен бизнесмен. Той имаше препоръчително писмо от тогавашното правителство. На срещата присъстваха само няколко предприемачи и работници от апарата на обиспълкома.
Западният бизнесмен външно изглеждаше “остър” и необичаен човек от източен тип. На главата му имаше чалма, пръстите му бяха украсени със скъпи пръстени.
Говорихме, както обикновено, за възможностите за сътрудничество в различни области. Между другото той каза: “Ние бихме могли да изкупуваме от вас кедров орех”. При тези думи някак се напрегна, острите му очи забягаха, изучавайки реакцията на присъстващите предприемачи. Това го запомних добре, защото още тогава ми стана чудно - защо той толкова се промени?
След срещата към мен се приближи придружаващата го преводачка- московчанка. Каза, че искала да поговори с мен.
Бизнесменът поверително предал, че ако аз организирам доставката на кедров орех и то непременно пресен, покрай официалната цена ще имам приличен личен процент.
Орехът трябваше да се доставя в Турция. Там те правят някакво масло. Обещах да помисля.
Сам реших да разузная що за масло е това. И изясних следното.
На лондонската борса, която е еталон за световните цени, маслото от кедров орех струва до петстотин долара за килограм. Доставката ни предлагаха да правим примерно за около два-три долара за килограм.
anmoll - специалист
http://truden.com/download-file-314.html
Иска ми се много хора да прочетат тези книги.

Тема "КЕДЪРА-целебно чудо на природата." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: