Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
kr1100 - майстор
пет мар 03, 2023 6:52 pmsilent написа:
Така е тежка глинеста, аз мислех с тежест и ферезите без колела, ако трябва да купувам и колела се обезмисля при съмнителен успех клонящ към нула....
:-D Метални колела със шипове тип пластини, предна тежест , и ако пак не е наред 2 х 20 килца на осите .
И ще помагаш с бутане при плуг. :-D
/Офф играл съм го това с МБ5 и плуг. Предна тежест 22 килца, 2 на металните колела със шипове по 20 килца ясяка . Самия теглич от МБ5 към плуга е тежко дЖелязо и както върви , като запре трябва буране. Иначе плуга влиза над 1 педя и почти половина . Отгоре на всичко за плуг трябва бавна скорост :-D . Още да пиша ли ?
Веднага прочитам за Болгара;
- тегло на машината- 86кг.

Мойта Призмичка е под 50 кг.
silent - майстор
Мерси Кр...няма смисъл да пишеш повече...за 2ара не си заслужава галимацията...дет се вика на ръка ще ги обърна...затова и питам хора с опит...
Svetoslavoff1 - специалист
Наистина за 2 ара... Вземи електричка около 1500вата и ако е нужно тук-там ще помагаш с мотиката или правата лопата. Аз с такава от няколко години поддържам близо декар, но не я презорвам и както споменах по-горе с моето егн не бих се върнал на тежка фреза, каквата беше старата.
kr1100 - майстор
пет мар 03, 2023 9:06 pmsilent написа:
Мерси Кр...няма смисъл да пишеш повече...
Пиша ти от моя опит: Fe ми колела са с диаметър 56 см + .Плуга е с ругулировки и за дълбочина и за страничен наклон и за наклон на ъгъла на атака.Преди орях есенно лозето / изкорених го и минах на сами/ и където ще сея домати и др. зеленчуци. Останалото място / общо 3 дка го минавах есенно и пролетно с култиватор - 5 пачи крака ,като 2 та странични са само ъглови без острие във външна посока .
Ама хамалогия. Минах на косене с моторна коса - по-бързо и с по-малко усилие.
А и годините си казват своето. Вече с Болгара само в оранжерията и малко отвън , но само с фреза. Акое мн. сбито предна тежест 22 кг и не подскача. Ама вече и затова ме мързи за навън.
Сега за засаждане средло ф 80мм /Валерий/ и винтоверт. Дупки , торфчица и после засаждане.
И това при застелен мулч тип зебло / зелен / с прорязани на Y отвори с поялник 250W тип брадва за да не се разнищва. Няма трева , няма окопаване за трева, няма и кал след дъжд - ходиш по зеблото и м/у редовете.

Ел фреза е пълен майтап за глинетса почва. О аз заглеждах сегашната промоция в ЛИДЛ.
На сбита почва нищо не прави. А след доматения сезон при моята почва търнокопа е решение :-D . Там където е капало от маркуча е бетон.
За оранжерията си киисля пак да пробвам с ел Няколко пъти съм хвърлял пясък и перлити есен и пролет торф и пак сбито.
Иначе съм разглобявал 2-3 ел. фрези - все един вид с ралични марки. Проблема е в червячното бронзово колело / лят бронз със шупли и изронени зъби. Червяка нанизан на остта на ел. двигателя е железен. При запъване / пън, корен, голям камък/ дава фира червячното колело- изронени зъби, стружки и надиране на плъзгащия вал. Ама то и нови трябва да се разглобят и почистя и наново с грес. Пълни са със стружки / не са почистени при сглобяване,/

Тема "Питане за мотофреза." | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: