Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
емовлаха - специалист
Миналата година тествах каква е реакцията при близкия дилър на Хускварна. Поръчах шаблон за заточване на верига който не беше наличен в магазина, отговора беше, че го няма на склад и доставката по спомен около 20 дни ще отнеме нещо подобно. Платих го и изчаках, 15 дни отне
Благодаря на всички изказали мнение. В крайна сметка си промених първоначалната идея и поръчах за хубаво или лошо Stihl FC120. Дано съм взел правилното решение.
Ееех, един не се престраши!!!
Поне да имах декари за отмятане, бих звъннал на г-н Драгозов.

Със здраве да си ползваш щилката, Гошката!
емовлаха - специалист
пет май 31, 2024 7:13 pmГошката написа:
Благодаря на всички изказали мнение. В крайна сметка си промених първоначалната идея и поръчах за хубаво или лошо Stihl FC120. Дано съм взел правилното решение.
Това е избор на една машинка която няма да ти даде щастие в живота и т.н. Средствата са твои избора също, от линка дето ти постнах можеше да вземеш хубава машинка със отстъпка не само на моторната коса, ами кордичка примерно, хубаво 2т масло, гресчица каквото е нужно да се добави, можеше да получиш ценни съвети и щеше да си предоволен. На мен не ми се плаща да правя реклама доволен клиент съм от този Човек! Безаварийно ползване
Едно бързо питане от мен, коя от двете:
МОТОРНА КОСА GARDENIA 43 CM3
https://mr-bricolage.bg/motorna-kosa-ga ... m/p/959299
Или
МУЛТИФУНКЦИОНАЛЕН УРЕД 4 В 1 RAIDER RD-GBC23
https://praktiker.bg/bg/Motorni-kosi/MU ... abilityTab

За Gardenia се спрях на 43 кубика, така разбрах от темата че са по здрави а Раидара заради приставките. Предполагам че ще е по неудобен за косене, но мястото не е много.
Ползвал съм подобна Gardenia на работата и не е зле, но за площ до 300-400 кв. м.
Да споделя впечатленията си досега от покупката си. Две косения, първото с не толкова висока трева изкара с 500 мл бензин, второто с доста по-висока и жилава трева - 750 мл. Пали студена на третия-четвъртия опит, топла веднага. Машинката има достатъчно мощ да се справи с косенето без проблеми. Единствено слеза я затрудни, някои в основатата си са 10 мм и повече, предполагам че с нож няма да има грижа, но не пробвах. Самара, с който дойде ми е неудобен и ще търся нещо по-комфортно. Малко тежка ми идва, но аз не съм фитнес тип. Нещото, което не ми харесва и ме притеснява е изтръпване на палците ми. По време на косене не се усещат неприятни вибрации, но след това пръстите ми са като пружини. Следващия път с подходящи ръкавици и да видим. Дали с друга коса щеше да е по-добре не знам, нямам база за сравнение. Като цяло съм доволен, ако реша проблема с изтръпването на пръстите, няма да имам угризения относно избора си.
miroki - майстор
След две три косения няма да усещаш толкова изтръпването. Мен и липсата на самар вече не ми пречи.
С диска ще свалиш още разхода. Големите бурени не стават с корда. И е по-безопасно за очите. Не ставаш зелен.
kr1100 - майстор
нед юни 23, 2024 4:24 pmГошката написа:
.....Следващия път с подходящи ръкавици и да видим. Дали с друга коса щеше да е по-добре не знам, нямам база за сравнение. Като цяло съм доволен, ако реша проблема с изтръпването на пръстите, няма да имам угризения относно избора си.
Има едни оранжеви промазани ръкавици , но доста по-дебели от най-разпространените такива. Не помня откъде съм ги купувал.
С такива нямам изтръпване на пръстите.
За да имаш вибрации кордата в главата може да не е навита плътно и равномерно витка до витка.

Тема "Избор на моторна коса" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: