Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
nilro - специалист
Здравейте,
Селски имот с 4 къщички с водопроводни инсталации,всичките свързани след водомер 1/2 в едната от тях и в същото време паралелно свързани с хидрофорна система,с която напоявам автоматично чрез програматор външните площи и ако няма налягане по селския водопровод се включва да помага за чешми,перални душове и бойлери,черпейки вода от резервоари пълнени от сондажна помпа.Задейства се от електронен пресостат,който няма регулировка на налягането на включване.
При недостатъчно налягане от селския водопровод,при отваряне на клапан от програматора,хидрофорната ситема вдига разпръсквачите,а възвратен клапан спира водата от хидрофора към селската мрежа.
Обаче има случаи,когато налягането от водопровода е достатъчно да за не се задейства пресостата,но недостатъчно да се вдигнат нормално разпръсквачите.
В такива моменти поливната система не работи качествено,а се навърта и разход за вода през водомера.
Водопроводната инсталация 1/2" на къщата с водомера и хидрофора е свързана с постоянно отворен кран към напоителната 1"и към другите 3 къщи.
Прогаматора има изход за тъй наречения Мастер клапан,което е подаване на 24 V по една от клемите му,винаги когато се отваря автоматично клапан по зададена програма.
Моля,дайте предложения,как да използвам това управление на Мастер клапана,че когато има команда за напояване винаги да се стартира помпата.
NO термо-електрическа задвижка 24 V на кран на мястото на крана който свързва водопроводната с напоителната инсталация?
Но така няма да имам вода в ена от къщите,докато се полива ако няма вода от водопровода!
24 V контактор към помпата след пресостата?

Или нещо друго?

Тема "Автоматизиране на помпа за напояване" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: