Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
emil.antonov - помощник
Привет,

Имам странен/необичаен проблем, за който търся най-подходящото решение. Преди няколко месеца направих сондаж в двора 36м с тръби 125мм - бях направил предварително геологично проучване, знаех точно къде и колко дълбоко да сондираме. След като го прочистихме с airlift се оказа че всъщност сондажа започна буквално да извира. След като наводних двора вкопахме една тръба, с която отвеждам водата към попивателната шахта на пречиствателната система (нямаме канализация), като изграждане на озеленяване и напояване тепърва предстои - надявам се до 2 седмици.
Това, за което търся решение е как да контролирам сондажа, търсех капак/глава за сондаж (нещо подобно https://www.onlinemashini.bg/glava-sond ... taly/79575), но не мога да го затворя херметически ако искам да сложа помпа. Също от самия филц около тръбите също избива вода която да кажем е поносима като количество.
Отворен съм за всякакви идеи и предложение, благодаря предварително.

PS: Опитах да кача видео, но явно формата и размера не позволяват, за това прикачих screenshot

Прикачен файл

IMG_356D8B5C7007-1.jpg
miliad - майстор
Най-евтинатеа бутилирана вода във Франция е на един дъртанян, който се е изхитрил да продава питейна вода от всеки сондаж ставащ за целта.
Просто връзва една бутилираща линия кръщава водата на името на селото или града, квартала или каквото е там мястото и започва да продава.
Та прави проби и действай.
"Девина" стана безбожно скъпа да ги и в изедниците 😁
bigdragon - майстор
Направи чешма извън двора в най-ниската част, да те споменават хората...

Изображение
Изображение
Изображение
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
В България водата е държавна собственост... Изобщо всичко, което е под земята не е твое. По-добре да си мълчи
А това, дето я излива в попивната е пълна глупост
Чешма извън двора, е добре и благо
gogo7777 - майстор
пон май 12, 2025 3:53 pmbigdragon написа:
Направи чешма извън двора в най-ниската част, да те споменават хората...

Изображение
Изображение
Изображение
+1000 :supz:
Аз нямаше да се замислям даже.
emil.antonov - помощник
Благодаря за креативността до този момент. Водата все още не е тествана дали е питейна - все пак говорим за жилищна зона без канализация (да кажем че съм скептичен за чешми и всякаква форма консумация извън поливане за момента).
Това което всъщност търся като идея е по-скоро ВиК идея или съвет как да овладея силата на тази природна даденост, хем да е затворена системата, хем да може да се черпи от нея.
gogo7777 - майстор
Питейна е....90% съм сигурен. Ама дай я за анализ в лаборатория за успокоение. :wink:
kr1100 - майстор
пон май 12, 2025 10:14 amemil.antonov написа:
..Това, за което търся решение е как да контролирам сондажа, търсех капак/глава за сондаж (нещо подобно https://www.onlinemashini.bg/glava-sond ... taly/79575), но не мога да го затворя херметически ако искам да сложа помпа.
Защо да не можеш ? Гледам ,че има щутцер за кабела и в центъра за тръба за водата от помпата.
emil.antonov - помощник
пон май 12, 2025 6:02 pmkr1100 написа:
пон май 12, 2025 10:14 amemil.antonov написа:
..Това, за което търся решение е как да контролирам сондажа, търсех капак/глава за сондаж (нещо подобно https://www.onlinemashini.bg/glava-sond ... taly/79575), но не мога да го затворя херметически ако искам да сложа помпа.
Защо да не можеш ? Гледам ,че има щутцер за кабела и в центъра за тръба за водата от помпата.
Не знам честно казано, никога не съм се сблъсквал с такъв казус. Няма ли да се получи вакуум когато работи помпата, което да доведе до усложнения: тип огъване на сондажните тръби или проблем при работата на самата помпа

Тема "Сондаж с прекалено много вода" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: