• 1
  • 2
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
Здравейте,
захванах се с една акумулаторна косачка на Гомаг. Пригодих две батерии на Парксайд 20в и я захраних. Косачката е чисто нова, но проблем е че работи 5-6 секунди и спира. Като изкарам някоя от батерии и пак в вкарам пак се включва и пак след 5-6 секунди спира.. Някой имал ли е такъв проблем?
mrsch66 - специалист
Я опитай като спре да си почине толкова време колкото да извадиш батерията без да я вадиш и пак я пусни да видим какво ще стане.
пет юли 04, 2025 8:52 ammrsch66 написа:
Я опитай като спре да си почине толкова време колкото да извадиш батерията без да я вадиш и пак я пусни да видим какво ще стане.
не тръгва, доде не извадя и пак сложа някоя от батериите.
MamaMy - майстор
Изключва защитата на BMS платката. Тока на консумация е по-голям от номиналния за батерията. За да ти се отговори точно трябва да знаем всичко. Модел на машината, модел на батериите.
пет юли 04, 2025 10:22 pmMamaMy написа:
Изключва защитата на BMS платката. Тока на консумация е по-голям от номиналния за батерията. За да ти се отговори точно трябва да знаем всичко. Модел на машината, модел на батериите.
Мдаа, предполагах че е нещо подобно. Пробвах с две батерии на Парксайс 2А, но вероятно може да иска да са 4А. Чудя се само не може ши да ги заменя тези батерии с едни малък акумулатор като му повдигна напрежението на 20в с един step-up контролер... Хем ще издържа повече, хем имам един малък акумулатор под ръка. Дали може да се побългари де се вика косачката? :)
MamaMy - майстор
Я пак помисли вдигането на напрежението дали няма да вдигни и тока. Има един коефициент наречен КПД. Има и един закон за запазване на енергията. В природата нищо не се губи. Просто преминава в друга физическа форма или агрегатно състояние.
съб юли 05, 2025 6:05 pmMamaMy написа:
Я пак помисли вдигането на напрежението дали няма да вдигни и тока. Има един коефициент наречен КПД. Има и един закон за запазване на енергията. В природата нищо не се губи. Просто преминава в друга физическа форма или агрегатно състояние.
Е аз говоря за 35А акумулатор, не за нещо нюню.. ;)
brum - майстор
А оригиналните батерии на тая коса колко пари са?

С тоя 35А акумулатор тая коса няма да има местене. Отделно няма да намериш електронен модул дето да издържи тоя товар лесно.
нед юли 06, 2025 9:53 ambrum написа:
А оригиналните батерии на тая коса колко пари са?

С тоя 35А акумулатор тая коса няма да има местене. Отделно няма да намериш електронен модул дето да издържи тоя товар лесно.
2х4а са оригиналните, но не намирам в БГ за продажба. Ако разкарам торбичката с пясък де е над предните колела няма да стане кой знае колко по тежка, но да ще натежи малко повечко. Имам модули на step up контролери де хранят двигател ПИК12 на Динамо Сливен. Повдигнал съм напрежението на 30В и си тръгва двигателя под товар без проблеми. Въртя с него една центрофуга за мед. По скоро ме притеснява как да подвържа самия акумулатор към косачката, защото на батериите идват три кабела. Третия кабел следи нивото на напрежението ли, или друго?
brum - майстор
Моторна коса или косачка? Че между двете общото е, че косят.

А за какво е 3ят кабел - идея си нямам.
  • 1
  • 2

Тема "Проблем с акумулаторна коса" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: