Здравейте! На финалната права съм. Изградих си поливната система , остава да монтирам и настроя разпръскващите, така, че до десетина дена се надявам да съм засял тревата. И сега не мога да реша каква косачка да избера. Площта е ок. 200м2, евентуално някога да стане 300. Без наклони, тревна смеска тип "спорт", ще се стриже ниско. Специфичното е ок. 2/3 от площта е оградена с жив плет и ще трябва да се стриже много близо до него. Като бонус имам доста вътрешни ъгли, някои от които остри. Тоест предполагам, че малкия габарит и маневреността на машината ще са важни. Направих малко запитвания при дилърите, мненията са доста шарени така, че горе долу съм там от където тръгнах.. Ясно че има описание и спецификации на моделите, но все пак чуждият опит никога не е излишен. Ако имате впечатления от конкретен модел/марка при подобни изисквания също е ок. Кабелните варианти категорично отпадат. Ако ще е бензин - Щил, Хускварна, в краен случай Олео Мак. Батерията не знам доколко е практично решение и колко държи, но там съм определено за Макита (имам зарядно и доста батерии). Склонен съм да залитна към по-мощен вариант макар и по скъп, ако ще става по бързо стригането. Като че ли под 45 ширина на косене не ми се слиза. Също и самоход - да или не при тези условия. Бюджет не съм определил, по скоро имам нужда от насоки при избора. Благодаря предварително.
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
wanderer
- специалист
5 мнения в "Избор на колесна косачка"
ZMeyGorianin
- майстор
С това:https://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q ... i=89978449 кося 3,5 декара за три часа с цигарите. Условията са като твоите. Харчи ми за тази площ два резервоара - около 1,7 л.
dragozow
- майстор
https://www.argo-market.com/Products/Details/1285
Това и не се занимаваш с косенето. Управлява се изцяло през телефона, няма кабели, трябва ти открито място далече от стени и високи дървета за RTK станцията само. Има зони, графици, заобикаля препядствия, прибира се ако завали, тоест пиеш си кафето само и гледаш. Сега е на най-ниската цена за годината, има и други модели за повече площ, 4х4 и др. Острите ъгли няма да ти ги окоси, но е доста прецизна по зададените координати.
Това и не се занимаваш с косенето. Управлява се изцяло през телефона, няма кабели, трябва ти открито място далече от стени и високи дървета за RTK станцията само. Има зони, графици, заобикаля препядствия, прибира се ако завали, тоест пиеш си кафето само и гледаш. Сега е на най-ниската цена за годината, има и други модели за повече площ, 4х4 и др. Острите ъгли няма да ти ги окоси, но е доста прецизна по зададените координати.
Тема "Избор на колесна косачка" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература