Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
Svetoslavoff1 - майстор
Хора с опит в сенчестия бизнес, не оня де, а със засенчването , какво е максималното "око" за привързване на мрежата? Примерно около 1м х 1м добре ли е или мога още малко да го увелича?. Донякъде съм докарал основната конструкция и ще я позапълня с още надлъжни и напречни железа, та затова питам.
И още един въпрос. Четирите ъглови вертикални кола да им слагам разпонки само на вертикала към двете хоризонтални или да вързвам и съответните две хоризонтали във всеки ъгъл? При височина на ъгловите колове 2м, разпонки по 50-60см добре ли са като дължина. Това е по-скоро към майсторите железари, но дано погледнат тук.
Благодаря!
kr1100 - майстор
пон мар 23, 2026 7:32 pmSvetoslavoff1 написа:
Хора с опит в сенчестия бизнес, не оня де, а със засенчването , какво е максималното "око" за привързване на мрежата? Примерно около 1м х 1м добре ли е или мога още малко да го увелича?. Донякъде съм докарал основната конструкция и ще я позапълня с още надлъжни и напречни железа, та затова питам.
И още един въпрос. Четирите ъглови вертикални кола да им слагам разпонки само на вертикала към двете хоризонтални или да вързвам и съответните две хоризонтали във всеки ъгъл? При височина на ъгловите колове 2м, разпонки по 50-60см добре ли са като дължина. Това е по-скоро към майсторите железари, но дано погледнат тук.
Благодаря!
30-40 см, че като я подхване вятъра става .... Това е при мен за 12 м мрежа дължина х 4м вдигната на 3 и нещо метра. Скица/чертежче за как са разпорките.По дължина на какво разстояние са вертикалните колове ?
Под мрежата покрай проволката нищо .
Вертикалните тръби ф 50 мм към 3,6 м са подпрени в горния край пак тръби ф 50мм по ъгъл и бетонирани . м/у вертикалната тръба и наклонената има към 2 м разстояние/ утре мога да го измеря./
При 12 м дължина х 4м въпреки изпънатата проволка при вятър мрежата се мотае нагоре надолу и затова съм я вдигнал на височина за да не се трие в поликарбона.
офф и не се занимавай с едни кръгли еднократни PVC скоби дето го рекламират за мрежи. Веднъш закопчани нямат отваряне - смяна при нова мрежа. мрежата издържа най-много 4 г и се закъсва в местата на захващане - старее.
В Крепо има карабинки поцинковани - лесно се закачат и за проволка и за мрежата . Имам от 2017 г поставени и са още некорозирали. Ако ти се занимава в края на сезона може да ги откачаш от проволката заедно с мрежата. Аз събирам мрежата в единия край не се занимавам. Зимата не старее мрежата, старее от слънцето. При PVC скобите трябва да откачаш проволката и да изнизваш от нея мрежата със скобите.
П.П. В Крепо то има и обтегачи и кука кука и кука халка и халка халка. От М6 и М8 има и хилави / тънки/ има и с по-дебела конструкция в , която се навиват куките или халките.
П.П. ако се спреш на PVC скоби - имам ще ти ги дам.Стоят - отказах се от тях навремето.
Svetoslavoff1 - майстор
Благодаря!
Споделяш опит от първа ръка, което е много полезно!

Тема ""око" за привързване на засенчваща мрежа" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: