Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
Как най-лесно се установява причината за шум в тръбите при рязко затваряне на кран? Възможно ли е проблемът да е от разхлабени крепежи, високо налягане или въздух в системата? Ще ми бъдат полезни идеи какво може да се провери, преди да се вика водопроводчик.
MamaMy - майстор
По принцип този шум се предизвиква от стеснения по мрежата като клапани, кранове и вентили. Явно дизайна на крановете е проблема защото някои са много шумни нищо, че си работят добре. Слагате друг вид и никакъв звук няма. При мен имах от един кран на тоалетното казанче. Не го изтраях дълго и го разкарах. Новото беше друг вид. То пък много бавно спираше и пълнеше по 10 минути. Сега съм с едно китайско и съм супер доволен. Пълни за секунди и спира от раз без никакви излишни шумове. По него няма никакви поплавъци, рамена, кошнички и подобни. Лошото е, че монтажът му трябва да е точно на нивото което ви трябва. Аз мислех да правя с колена и нипели с различна дължинасложна кривка за да го сваля 5см надолу, но накрая ме домързя. Все пак е 20годишно пластмасово казанче. Направо му пробих нова дупка на подходящото ниво а за старата намерих подходяща тапа.
Ако вие установите източника, не се колебайте. Често е предпазния вентил на бойлера. Тогава звуците се чуват при пускане от всички кранове в къщи. Най-лесната проба е да спрете водата към бойлера. Успех!

ПП Руснаците препоръчваха в една статия още при изграждане на водопроводите всеки излаз за кран да завършва с Т-тка като нагоре от излаза да се пусне затапено парче тръба като апендикс. Тези отклонения успешно обирали всякакви подобни явления.
https://vik-ilievi.com/shum-v-trabite-vodoprovod/

Тема "Шум от водопроводните тръби при спиране на водата" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: