• 1
  • 2
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
Celeborn - специалист
Здравейте, някой мяркал ли е наскоро из София магазини, където се продават алуминиеви ограничители за трева (на английски - edging) ?

Изобщо всякаква друга информация от опит освен място за продажба би била ценна - добра марка, цени, други съвети... :roll:

Благодаря :wink:
Naskata - специалист
Какво точно представлява това ?
Ако имаш-качи една снимка...
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Бордюр, ама гъзарски, алуминиев.
Celeborn - специалист
Не представлява бордюр, ами снаждащи се алуминиеви ленти по метър широки и между 7.5 и 12.5 сантиметра дълбоки, които служат за ограничаването на тревата около цветя, дървета, храсти и т.н.
Не искам да слагам каменни бордюри просто.

http://www.grandinroad.com/shopping/pro ... picindex=1

Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Именно. Edging е бордюр. Ограничител.
Алуминиевите (има и дървени и пластмасови) са леки, повърхностни, лесни за монтаж и демонтаж.
В провинцията няма такова нещо, за София не знам.
Струва ми се по-лесно да си ги поръчаш някъде от Европата.
Celeborn - специалист
Да де, ама в България поне по общата ми представа под бордюр разбираме най-често бетонните такива... не другите видове ограждения :?

Както и да е... в чужбина са безумно скъпи, пък и доставката идва доста... мен не ми трябват няколко метра, а около 100-ина...
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Логиката ти е странна. Тука чужбинските неща ще да са още по-скъпи. Особено тия дето почти ги няма.
Отсамо начало писах, че тоз бордюр е гъзария.
Celeborn - специалист
Аз търся бг фирма, която да прави... не предполагах, че е толкова голям проблем намирането на такова нещо...

И не смятам, че е гъзария... за мен това е предпочитаният начин за ограничаване на трева - чисто визуално (не харесвам прекъсване на морава с каменни бордюри - само около пътеки) и от гледна точка на това, че се поставя по-лесно и бързо.

В крайна сметка ако не намеря, май ще си потърся някакво такова руло алуминии, което да наподобява това нещо... или ще потърся къде да ми нарежат листи :?
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Сега... има някакво търсене, търсенето се увеличава, някой почва да го внася.... вносът не успява да задоволи търсенето, икономически изгодно е да се произвежда на място.
Това е пазарната логика.
Аз това само на картинка. Ти в колко реални градинки си го виждал?
И не очаквай отливка алуминиева да е евтина.
EDI - майстор
Вземаш си листи алуминиева ламарина - 1 мм е към 25 лева с площ към 2 квадрата и нещо, режеш си и си ги слагаш сам.Ще ти излезе направо без пари - при 12 сантиметра ширина ти излизат от един лист 8 метра - по 3 лева метъра.
  • 1
  • 2

Тема "Алуминиеви ограничители за трева?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: