• 1
  • 2
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
sspoko - специалист
Знае ли някой каква е тази гъба и дали е ядлива, преди време се опитвах да заразя тези пънчета с мицел от кладници но тази определено не е такава.[/img]

Прикачен файл

Изображ3.jpg
Изображ3.jpg (240.71 KиБ) Видяна 7115 пъти

Прикачен файл

Изображ2.jpg
Изображ2.jpg (205.47 KиБ) Видяна 7229 пъти
Последна промяна от sspoko на пет апр 18, 2008 6:24 pm, променено общо 4 пъти.
Стефан - майстор
Попитай Justi, той е спеца по гъбите
lyki - специалист
Това .[/img] определено не е гъба :lol:
sspoko - специалист
Знам но нещо се омотах и не мога да кача снимката
Стефан - майстор
lyki
това е спора. Ама и ти си зевзек :lol:
masterval - майстор
sspoko,
Ако въпросът е сериозен, а не фотомонтажистки хумор, това като маска малко мяза на вид сърнела, или на горска печурка, но формата не е същата, а е и много рано за тях. Кладници съм срещал, но вече готови за мезе, това нещо е друго ...
Снимай това нещо след три дена (Ако въпросът е сериозен) и тогава ще я мислим. А дотогава не я яж, въпреки че гъбата ми мирише на вкусотия. Просто е прекалено рано за отровни, а до смъртоносните има още цели 3 -4 месеца. :-D :-D
sspoko - специалист
НЕ НЕ Е МОНТАЖ ДОВВЕЧЕРА ЩЕ КАЧА И СНИМКА И В ДРУГ РАКУРС. ОТДОЛО НЕ Е С ЛАМЕЛИ А С ТРЪБИЧКИ.
masterval - майстор
Супер!!! Значи е наистина от Изтока гъбката. Тук имаме един вариант - сърнена рогачка. Но не съм чувал да расте по гнили пънове. Докато върху опаковката на един вид бързи спагети съм виждал много зловеща снимка на подобна на рогачката гъба - сигурно е тя (отгоре е оцветена почти в черно с остри надигнати люспи като гърбът на змей от Властелина.
Честито!!!
Самата рогачка е много ароматна и промишлена за дом.условия гъба :-D
Като настъпиш една, си набрал след това мезе за 15 човека от 5 кв.м.
Не затваряй темата!!!
masterval - майстор
Велико!!! Расте ли тази пъстърва свободно из България или наистина е докарана с цел култивирано отглеждане? Поне из книгите не съм я виждал.
  • 1
  • 2

Тема "ВЪПРОСЧЕ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: