• 1
  • 2
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
Zafirovp - напреднал
Здравейте,

имам 4-5 полянки във двора и 2-3 малки кучета. След като жената ме наплаши, да не ползвам даже амониева силитра тревата съвсем оплешивя. Също така имам огромен проблем със Common Cinquefoil.

https://extension.umd.edu/learn/common-cinquefoil

Моля да дадете съвети как да се грижа за ливадата, без това да навреди на кучетата, понеже са доста малки, глупави и ядът всичко.

От към трудовата част, всичко е точно. Поливам, валирам, аерирам и кося редовно.

Благодаря предварително.
di4o79 - помощник
Градина(полянка,ливада) и кучета са две несъвместими неща. Когато тревата се препикава от кучета , стават жълти петна и умира. Ще иска яко поддръжка. :)
di4o79 написа:
Градина(полянка,ливада) и кучета са две несъвместими неща. Когато тревата се препикава от кучета , стават жълти петна и умира. Ще иска яко поддръжка. :)
Toooo ако беше така - около дърветата пред блока шеше да е гола земята. Освен малките кученца да пикаят ... хербициди :lol:
di4o79 - помощник
Занимавал съм се професионално с озеленяване преди години (все богаташки къщи) - Симеоново, Бояна, Драгалевци... Там където имаше куче и се пускаше на ливадата с райграс, нямаше трева. :D Преди да дам съвет, гледам да съм пробвал предварително. :) Поздрави!
hidrazin - майстор
gogoh написа:
Toooo ако беше така - около дърветата пред блока шеше да е гола земята. Освен малките кученца да пикаят ... хербициди :lol:
Абе баш хербициди не ама виждат сметката на тревата. Също и на туите. Много обичат да ги препикават.
В резултат на това се получават големи черни петна в основата на короната и клонките изсъхват.
Прикачен файл:
Куче.jpg
Това е взето от тук:
Как да поддържаме свежи и красиви тревните зелени площи?
За доматения сок не мога да потвърдя. Може и да е вярно. :?
Иначе общо взето наистина куче и хубав райграс са две несъвместими неща (освен ако кучето не е постоянно вързано или тревата добре оградена).
:partyman:
nanobanano - специалист
А котките пречат ли?Че имам 4 от, които 2 са бременни :supz: и трева сята преди ден.
kuger - майстор
nanobanano написа:
А котките пречат ли?Че имам 4 от, които 2 са бременни :supz: и трева сята преди ден.
Гадният им навик да ровят дупки, когато ходят по нужда?
nanobanano - специалист
Че кво му е гадното.После си зариват :prayer: Въпроса е дали е токсично за райграса като кучешкото.Градинката е малка,но така или иначе сега не влизат ,защото поливам често.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Стига бе! Токсично ако и пишо! Фекалиите са твърде силен тор като са пресни. Все едно си изтървал торбата с тор. Химическо изгаряне. Събирайте акитата а за опиканото просто поливайте по-често. Това помага, ако нямате ферма за кучета, разбира се
nanobanano написа:
Че кво му е гадното.После си зариват :prayer: Въпроса е дали е токсично за райграса като кучешкото.Градинката е малка,но така или иначе сега не влизат ,защото поливам често.
гадно е защото остава гола пръст няма трева като се изака котката три четири пъти и райграса заприличва на картофено поле а кучешкото стои фърху тревата и можеш да го събереш
  • 1
  • 2

Тема "Здрава полянка и домашни любимци" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: