• 1
  • 2
Мнения и въпроси за хола
tonizdravkov - помощник
здравейте майстори!!!
имам проблем с единия водач(количка)на вратата
фирмата вече няма офис в София и ми искат 220лв за нова(цяла)система.
обкова на вратата е G-U но плъзгащата с-ма е някаква USS (турска май)
не мога да намеря такъв водач(или не знам къде да търся)
дали е възможно ако намеря все пак(с ваша помощ)дали може да се купи 1 или е нужно да се купува целия механизъм
номера на водача е USS 9932-L

Прикачен файл

08042010142.jpg
08042010142.jpg (88.5 KиБ) Видяна 10484 пъти

Прикачен файл

08042010143.jpg
08042010143.jpg (87.76 KиБ) Видяна 10484 пъти

Прикачен файл

08042010144.jpg
08042010144.jpg (72.52 KиБ) Видяна 10484 пъти
pavkatay - майстор
лошо :sad: . тези механизми са доста скъпи. най-евтиния, който аз съм срещал е турски 'ВОРНЕ', който обаче е с 10/ ДЕСЕТ/ години гаранция (марката е доста добра за класа си), но явно има и по евтинко :) . не мога да дам друг съвет, освен да не си купуваш същия 'фолксваген', а утре ще сменям една мартина G-U (третата от година насам) и ако има начин ще я снимам- проблема е един и същ- превърта рейката.
п.с. всички марки обков се продават по елементи(панта, щифт, масрещник.....), така, че можеш да попиташ дали не могат да ти доставят само повредения елемент, но поради много малкото търсене на тези механизми може да се поддържат само комплекти (наистина с това не съм запознат)
ппс тези мартини G-U,които съм сменял не съм ги слагал аз -не работя с този обков :-D
ArturDent - Почти Безобиден
Евтино е даже.
На мен за качесвен обков фолксваген (дървена дограма) ми искат 1000-1200 лв. Е вратата ми няма да е фоклсваген.
pavkatay - майстор
ArturDent написа:
Евтино е даже.
На мен за качесвен обков фолксваген (дървена дограма) ми искат 1000-1200 лв. Е вратата ми няма да е фоклсваген.
толкова е 'сигения'-та за по- голямо крило, ама има и по-скъпи
Абе, сега погледнах, обкова е Roto, май, едно такова ръкописно. Има нещо общо с немскоговорящите щото има и разни буквички като О с две точки отгоре, ама не до фирмената марка.
Ö
pavkatay - майстор
да 'рото' е обкова, но нямам абсолютно никакви впечатления от него. явно е че не е от евтините :?
добавям само въпрос и към артур и към тони да кажат колко време ползват продукта
Аз от 7-8 години без никъкъв проблем и дори без регулиране, но съм с дървена и качествена дограма.
Като пусна едно търсене за качествен обков ми излизат "сигения", "рото" и мако. Май последните два са едно и също съответно за Германия и Австрия. Ама не съм спец, а потребител, за сега доволен от качеството, но не и от цената ;)
pavkatay - майстор
обкова 'мако' е едно стъпало над 'сигения', но и двата са добри. честно казано аз съм случвал веднъж дефектна мартина на 'сигения', но никой не се е оплакал от по-евтиния обков 'ворне'- нито клиент нито някой колега производител -правя паралел между двата последни обкова, защото доставчика ми на профили ги дистрибутира ( за турския са вносители и са първа ръка-може и затова да е по-евтин)
tonizdravkov - помощник
аз съм от 2003-4 някъде.идваха един път да я настройват,че нещо не се затваряше като хората.други проблеми съм нямал.
по-принцип намерих и фирмата в Турция,която ги прави тия механизми,да видим каква цена ще обадят
tonizdravkov - помощник
проблема е решен 180лв.(120 за механизъм+60 за монтаж)
оригинален механизъм G-U директно от вносителя
alustyle
много съм доволен от обслужването
по-добре е така,180 оригинал,отколкото 220 турски :)

благодаря на всички,които допринесоха с нещо :thumbs:
  • 1
  • 2

Тема "помощ за врата тип фолксваген" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: