Мнения и въпроси за хола
Levee - специалист
Дайте идеи как да раздвижа едно съвсем правоъгълно помещение - хол.
Имам две идеи засега - в единия ъгъл да се направи преграждане от гипскартон, с ниши за разни джаджи - свещи лампи и т.н., а паркета да се нареди диагонално.
Моля за коментари.
masteradmin - майстор
Виж тази тема Преграждане хол
Трябва да се радваш че хола ти е правоъгълен защото напоследък са рядкост.
Emerald - модератор
masteradmin написа:
Трябва да се радваш че хола ти е правоъгълен защото напоследък са рядкост.
:klugscheisser: :klugscheisser:

Дай схемата на този хол, Levee, да видим какво има толкова да му раздвижваш! :)
Levee - специалист
Драснах набързо две схемички. Едната е стаята, както си е, другата с едно ъгълче от гипскартон - примерно етажерки някакви и паркета - нареден диагонално.
Само да кажа, че не искам да го преграждам, а само чисто визуално да раздвижа правите ъгли, че ми идват в повече.

Прикачен файл

Hol.jpg
    Hol.jpg (38.62 KиБ) Видяна 8053 пъти

Прикачен файл

Hol-2.jpg
    Hol-2.jpg (60.82 KиБ) Видяна 8053 пъти

Прикачен файл

Hol-3.jpg
    Hol-3.jpg (61.58 KиБ) Видяна 8053 пъти

Прикачен файл

Hol-4.jpg
    Hol-4.jpg (58.98 KиБ) Видяна 8053 пъти
    ABEPA - напреднал
    Какъв паркет?
    Ако е ламиниран, защо напречно то смисъла на реденето му е да не се виждат фугите, а да изглежда се едно е цяла плоскост.
    Ако искаш напречно там където си сложил тези линиии може да се постави друг цвят паркет и ше се откроява, но дали ще ти хареса, а също и на женати трябва да хареса(важен фактор :-D ) .
    3-ти вариант пак 2 цвята паркет, но да се редуват ред по ред( тъмно един ред-светло един ред-тъмно....)
    galia_ - специалист
    ABEPA написа:
    Какъв паркет?
    Ако е ламиниран, защо напречно то смисъла на реденето му е да не се виждат фугите, а да изглежда се едно е цяла плоскост.
    Ако искаш напречно там където си сложил тези линиии може да се постави друг цвят паркет и ше се откроява, но дали ще ти хареса, а също и на женати трябва да хареса(важен фактор :-D ) .
    3-ти вариант пак 2 цвята паркет, но да се редуват ред по ред( тъмно един ред-светло един ред-тъмно....)
    ако не е ламиниран може да си направи шаблони, да ги налепи и да го нашари както си иска с различни цветове лак
    Emerald - модератор
    Като ти гледам помещението, това което би трябвало да те притеснява повече е ниския таван, дълго пък тясно помещение и минимум свободни стени. Какво си се размислил за "раздвижване" въобще не разбирам. :?
    Още повече с гипскартон! :shock: Хей момче, не се подвеждай по майстори (пу-пу, да не ме замерят с домати! :lol: ). Кой и къде прави такива кичозни неща в дома си? Освен в България и Русия такъв кич никъде не се прави. Нямаш никаква причина да строиш от гипскартон.

Кажи по-добре какво трябва да има в този хол! :?
    Levee - специалист
    Момиче съм:-) Според мен размерите на хола са стандартни, даже твърде стандартни. Не ме притесняма липсата на свободни стени. Какво всъщност имаш предвид? На едната има голям прозорец, който гледа към разкошна тераса. На другата прозореца е с нормални размери, т.е. може да се сложи диван например под него. На третата стена ще е камината и разни други неща около нея, четвърта няма - там е портала към трапезарията. Височината е стандартна - 2.60. Защо мислиш че тавана е нисък?
    Не искам да преграждам помещението по никакъв начин. За ъгъла имах предвид нещо от този тип: http://www.napravisam.bg/index.php?id=visuals&sid=149 Само че по-скоро изправена конструкция, а не извита. Колкото да пресече правия ъгъл.
    Паркета е дърво - дъб 30/5 паркетина (по-големите са мнооооого скъпи...). Не искам да го шаря с различни цветове лак, а просто да не го рредя успоредно на стените, а по диагонал.
    Levee - специалист
    Всъщност кое ти се вижда кичозно?
    Levee - специалист
    ааааа....по въпроса за линиите..........идеята е да покажа посоката на реденето, а не че там ще има някаква декорация от паркет или нещо подобно. Просто ме домързя да рисувам всички линии......Паркета ще си е лакиран в един цвят, никакви шарении.

Тема "Как да "раздвижа" правоъгълен хол?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: