Мнения и въпроси за хола
coldice - помощник
Въпросът сигурно е тъп или няма отговор, но все пак да попитам...

Платихме на майстор да ни залепи новите тапети в хола. Тапетите са скъпи, на флис основа. Едноцветни са, без шарка. При първи оглед - много хубаво, без забележки. Понеже стаята не се ползва в момента, не бях влизала там 2 седмици. Поглеждам снощи и какво да видя - чертички между отделните парчета тапети! Тапетите са много светъл крем, едноцветни и на места изобщо не се вижда снадката, но на доста повече места се виждат очертанията на отделните листове като тънка чертичка и ужасно дразни... Нямам друго обяснение, освен, че не е било добре снадено и при изсъхването са се свили малко...

Моля, посъветвайте ме - има ли някаква оправия за това нещо? Не е болка за умиране, но ужасно дразни, още повече, като знаеш, че си дал бая пари за тапети и майстор...
cybersas - специалист
Имах го тоз проблем и се опасявам, че няма оправяне - от лепилото ли, ама като изсъхнаха и се свиха :( Лично съм ги лепил - снадките си бяха изрядни. Махнах ги и с други тапети и друго лепило - нямаше проблем.

Ако някой има решение - да ти каже, но моят опит е такъв.
MamaMy - майстор
И аз го имам този проблем. Виновни са тапетите. При лепене основата омеква и се раздува леко. След като изсъхнаха и при мен се свиха. И понеже моите са и леко релефни, при лепенето на някой даже беше изчезнал релефа. Оказа се, че при тях е най-голям процепа после. Достига и до 3-4 мм. :axe:
Със същото лепило налепих и една стена с немски тапети с тухлички. Не са мръднали и мм, а близо до тази стена е и камината.

Тема "Процепи между нови тапети" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: