• 1
  • 2
Мнения и въпроси за хола
dinko85 - напреднал
Здравейте колеги!
Пускам темата защото мисля да си оправям хола като се позатопли времето.
Идеята ми е за изнесена кухня на терасата,хола ми е 6,50м+1,30м.тераса
На 8ми етаж съм,прекарал съм тръбите за водата през тавана,мръсния канал е в включен в терасата(всичко е готово от към ВиК)
Ако има някой с подобен хол с приобщена тераса да пуска по някоя снимка тук за да събирам идеи!
Няколко въпроса имам също така:
-как стои въпроса с избиване на панела на прозореца(до къде може да се изкърти)
-как да изолирам пода на терасата(от долу комшията е с открита тераса)
Пускам и снимка на самия хол.
Прикачен файл:
110920122422.jpg
За сега друго не се сещам,благодаря на отзовалите се предварително!Вие сте!
tysonlkr - специалист
Ако 8-ми е последен етаж трябва първо да помислиш върху покрива. От какво и как ще го реализираш :?
Защо искаш да махаш панела към терасата? Според мен би стоял един барплот върху нея. Само махаш вратопрозореца.
Относно изолацията слагай фибран на пода колкото по дебел толкова по добре :wink:
dinko85 - напреднал
Не те разбрах за покрива,как да го реализирам,той си е наред,а и да има ядове аз се занимавам с хидроизолация и не е проблем да го оправя ако има теч.Всъщност има лек теч от челната страна над терасата където има фуга м/у 2та панела но там трябва да се замаже от някои алпинисти.
За панела на прозореца не мисля да го къртя целия,може да го оставя за барплот но ми се иска да го разширя малко надясно,че както се вижда тоя прозорец е малко тесен,много малко светлина ще влиза в самата стая(та въпроса ми е до колко може да се кърти тоя панел,като съм на 8ми етаж)
За пода съм съгласен за фибран,сега на пода има плочки от мозайки които смятам да премахна(както и замаската)и нивото ще падне,но дали ще е достатъчна изолация(мисля си и за изолация от долу евентуално на комшийската тераса)
tysonlkr - специалист
Имах впредвид за покрива над терасата. Какво има над терасата? Ако има и други апартаменти над теб, с приобщени тераси ли са?
Ако се разбереш с комшийте може да си направиш и външна изолация на пода.
А относно светлината в хола според мен повече ще зависи какъв прозорец ще сложиш на терасата. Този панел в дясно няма да пречи, там спокойно може да се разположи печката тъкмо ще има преграда при готвене да не опушваш целия хол. Ако има място там може да сложиш и мивката. Все пак до сега е била тази светлина от сега съществуващия отвор, но все пак ако си решил да рушиш по добре се посъветвай с някой стар конструктор, по принцип тънките външни панели не са носещи, няма да има проблем с махането на част от него.
dinko85 - напреднал
Над терасата няма нищо,последен етаж е.Скоро е правена нова хидроизолация но ако се наложи ще си направя нова.
Мисля си гипскартон на тавана с вата,както и на външните стени,в спалнята е така и съм доволен тая зима.
Прозореца(новия на терасата е към 2,20м.нормален.
Някой колега с подобно направен хол няма ли снимки да качи да открадна някоя идея :-D
dinko85 - напреднал
Очаквам снимков материал от колегите!
Няма ли някой с подобен на моя хол?
dinko85 написа:
Очаквам снимков материал от колегите!
Няма ли някой с подобен на моя хол?
Има с подобно направена кухня :) с усвоена тераса.
Не знам до колко мога да съм полезна. Всичко е правено от половинката по мой идеи. Не сме на последн етаж :-? . Отгоре/комшиите/ са с открита тераса. Имахме същата врата пистолет към терасата. Мога да дам снимки ако искаш да видиш какво се е получило. И да ти кажа къде какво сме слагали.
dinko85 - напреднал
Ако може да пуснете снимки тук в темата....да видим как е станало
Или на пощата ми-dinkoboy@mail.bg
dinko85 написа:
Ако може да пуснете снимки тук в темата....да видим как е станало
Или на пощата ми-dinkoboy@mail.bg
Снимки правих миналия ден по друг повод и има ето тук: http://lukanovakremi.snimka.bg/properties/kuhnya.737603. Ако искаш мога да снимам по- конкретно каквото те интересува. За съжаление няма как да пусна снимки от ремонта в действие. Правено е преди пет години.
Малко пояснения ще дам, доколкото мога да обясня по женски :-D. Тавана на терасата заради опасения от течове, който за сега няма /слава Богу/ е растер. Не е със стандартните пити, а е от гипсокартон 9-ка. Разкроен е по наши размери, защото исках да има една декорация, която да е продължение на един куфар за осветлението в кухнята. Пода е ламинат. Нивото на терасата беше по-ниско и съответно е вкаран фибран, ама ще те излъжа точно колко дебел. Отгоре тънка замаска и така се изравниха двете нива за да нямам праг. Пода е топъл, като се ходи бос, освен в часта близо до парапета на тераста /около 30см/. Там се усеща температурна разлика. В друг албум съм снимала терасата на хола. Тази на кухнята беше със същия парапет. На парапета се виждат едни метални колони. Те са използвани като профил, за който е направен гипсокартона на стените на терасата. Вата за изолация, тъпкана колкото поеме. Оф омотах се... Светлия отвор на терасата е зидан с YTONG, за да се стигне до размер за прозорец. Прозореца е PVC.
Бетона под пистолета го къртихме. Това се оказа най-големия гърч, за това и не къртихме по- навътре от колоната. Аз исках да е така, но съпруга къртеше, а аз изнасях отпадъка с кофи и бързо ми мина ентусиазъма :-D.
Какво друго...?
Едната стена на кухнята е външна. Изолирана с гипсокартон. Към момента сме само с вътрешна изолация.
Понеже, както казах обяснявам по женски, може да питаш по- конкретно и ще ти кажа каквото знам. Всичко е правено само от мъжът ми /ВиК, ел., картон, замаски, мазилки,паркет, мебели с излкючение на масата и столовете/.
dinko85 - напреднал
Малко развитие по темата,малко я изоставих покрай тея ремонти.....но сега остана време и ще пусня някоя снимка от големия филм...
Първо иззидах терасата с ютонг:
Фибран пред панела и 7,5см итонг до нивото на парапета:
Прикачен файл:
240920122436.jpg
Прикачен файл:
240920122438.jpg
От там иззидах 2 стени по 60см от ляво и дясно(да се получи отвор за прозорец 2,10м) и лявата стена с 15см:
Прикачен файл:
250920122449.jpg
След това сложих прозореца(5кам.Rehay тъмен дъб с 30мм стъклопакет-бяло+Enegry)
След като вече беше затворено изкъртих старата дограма и панела за да се отвори повече място за кухнята...
Прикачен файл:
140420133001.jpg
Прикачен файл:
240420133019.jpg
Следва изравняване на нивата на стаята и на терасата,ВиК-то както вече спонемах в предния пост е прекарано....
Снимки в следващия пост....
  • 1
  • 2

Тема "Дайте идеи за обзавеждане!(+снимки)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: