Мнения и въпроси за хола
simeonov_74 - специалист
Хола е за младо семейство и ще се използва за спане и гледане на телевизия след секса. И нямам на предвид нощните шкафчета, а това между него и ъгъла.
XpacTa - специалист
Радиатора? Такъв имаше в програмата. Идеята беше да се покаже че е близко до леглото, което според мен не е хубава идея, ама от друга страна ако леглото е далеч от радиатора пък става до вратата и се получава малко кофти. Ето ги и двете твои идеи. Гледам че телевизора си го показал малко малък. Ако е 29-ка реалността е че е доста по-голям. Може да се замислиш да минеш към някакъв плосък панел, ако ще ти помогне да си аранжираш по-добре хола.

Прикачен файл

hol.JPG
hol.JPG (29.71 KиБ) Видяна 15784 пъти

Прикачен файл

hol1.JPG
hol1.JPG (30.34 KиБ) Видяна 15784 пъти
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
:) Хайде още малко. 170 ли си или 195? Книги имате ли? Хоби? Малки и големи пластики? Музикална уредба, компютър..... направи списък с какво би имало в тази стая освен телевизор и нещо меко за сядане/лягане.
Ако дограмата е добра, отоплителното тяло никак не е задължително да е под него.
Ако гледката е хубава местата за сядане е добре да са ориентирани натам.
Ако ще сменяш сега дограма, също има благи опции.
simeonov_74 - специалист
Сега ще я сменям дограмата. Книги имам над 2000,които ще ги намаля драстично
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Всъщност какъв е проблемът да отговориш на всички въпроси?
Да питам ли пак колко си висок? Има легла и спални на 180, 200, вкъщи са ми над 220. Ширините също варират.
Значи все пак е нужна мебел за книгите.
За дограмата - щом ще я сменяш, имаш възможност да сложиш балконската врата където искаш.
Антония - специалист
В сегашното ни жилище холът (южен, 7.20х3.75 метра) бе разделен на две от библиотека -- от едната страна дивани и малка масичка, от другата легло. Помещението изглеждаше ужасно. Малко, тъмно, претъпкано, неудобно, все се налагаше да се провираме между мебелите. Затова изхвърлихме леглото, обърнахме библиотеката да се подпре на стена и сменихме единия диван с разтегателен. И изведнъж стаята светна и най-накрая си пролича колко е огромна :)

Съветът ми е да си вземете от онези ъглови дивани, дето едното рамо по принцип си е легло, а другото се разтяга лесно. И да го ползвате вместо спалня. Да, леко е неудобно всеки ден да прибираш завивките и да редиш възглавниците, обаче като се налага да живеете в една стая... Така ще е.

Нашият диван го правихме по поръчка, защото мъж ми е висок и стандартните 200 см не стигат. Взехме го с възможно най-простия механизъм, но много внимавахме при избора на тапицерията -- здрава дамаска, от изцяло естествени влакна, устойчива и грапавичка, прилича малко на памучно кадифе. И да е удобен за спане диванът, разбира се :) Доволни сме от покупката, вече две години го ползваме и не е мръднал.
XpacTa - специалист
Съгласен съм с това което казваш, въпроса е че човека беше написал че има двойно легло. А пък не върви да си сложиш разхвърляното легло в средата на стаята. Трябва да си прецени сам за себе си - ако смята че има сили всеки ден да оправя легло - окей, ама ако е като мене и леглото седи все разхвърляно трябва да го прикрие някак си.
Антония - специалист
Е, то и у нас аз оправям леглото, не мъж ми :) А simeonov_74 вика, че са младо семейство, значи важното е половинката му да се навие на подобна гимнастика :wink:
Антония - специалист
За това говорех:

Прикачен файл

divan.jpg
Нещо такова например
divan.jpg (20.97 KиБ) Видяна 10707 пъти
pecito82 - помощник
Антония я кажи от каде си взела това диванче, колко време го ползваш, дали е издържливо и колко му е цената.

Тема "Идея за ХОЛ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: