• 1
  • 2
Мнения и въпроси за хола
panalov - специалист
solo5 сигурно си направил вече пода .Сподели как го направи .
Слага ли плочки направо върху фибрана и как се държат щото и мен ме чака същата задача
dts - специалист
solo5 написа:
Увод: преди известно време си взех гарсониера, старо строителство
правя изцяло основен ремонт, като стане ще отворя отделна тема с много снимки :)
Имам проблем относно пода във всекидневната
понеже предния собственик е бил с мокет, като го махнахме мазилката беше изронена на буци
предполагам не е била направена циментова замазка, а само цимент и пясък и затова е станала ронлива
в другите помещения имаше балатум и затова там си е 6 (явно C-200 е заздравило доста замазката :lol: )
изкъртих ги буците и закърпих със силна циментова замазка
но трябва да се нивелира по-добре и смятам да направя финна замазка от 1,5см с фибри и каквото се полага там
искам след това да сложа изолация от фибран за под с дебелина 3см
и върху него ламинат
имам възможност да вдигна нивото макс със 7см
Въпрос: Този фибран макар да е много твърд може ли да поддаде след време
искам хем да топлоизолирам, хем да се подравни за ламината
Какъв съвет ще ми дадете :?

Братле скоро правихме едно подче :)) за изолация на хол които пича гледа яко филми
Сложихме фибран и отгоре слойихме гискартон но преди да сложим гипскартона сложих ме изолация за зжука и наиотгоре ламината стана бетон маика комшите могат да не палят печка :)))
solo5 - майстор
panalov написа:
solo5 сигурно си направил вече пода .Сподели как го направи .
Слага ли плочки направо върху фибрана и как се държат щото и мен ме чака същата задача
направих го но само върху пода на усвоената тераса
тогава не се чудих какво да правя и накрая извиках майстори, които ми направиха замазка на целия апартамент, като взеха много добре нивата
след това сложих 5см фибран на усвоената тераса в кухнята и отгоре сложих армирана мрежа
след това направих замазка 3-4см и сега чака да и налепя теракота
но върху фибран не слагай директно плочки :wink:
pippo - напреднал
EDI написа:
Използвай подови плоскости XPS на АСТРОТЕРМ.Подовите са розови на цвят и са с много висока плътност.Залепи плоскостите и няма да имаш проблеми.
Здравейте,
извинявам се предварително че вдигам тема на една година.
Вече на няколко места виждам, че се препоръчва от розовия XPS на Аустротерм, тъй като бил по-здрав на натиск от зеленият на Фибран. И на мен ми предстой изолация на спални и хол с 3см Фибран и редене на ламинат върху него. Четох на няколко места, че ставало без замазка и съм се спрял на този вариант. Питането ми е следното розовият XPS, наистина ли е по-як от зеления. Аз конкретно си купих Fibran RF - който според сайта на Фибран е с 350 kPa при 10% деформация, което при 3см фибран е 3мм деформация. В сайта на Austrotherm пише, че техният XPS е с <=300kPa, което го прави по слаб, в сравнение с Fibran RF.
Спецификация XPS Austrotherm - http://imperia.baumit.at/imperia/md/con ... xps_30.pdf
Спецификация XPS Fibran - http://www.fibran.bg/pdf/fibranEcoBg.pdf
Това поне на документи и спецификации. Ако някой има професионален опит моля да сподели.
Поздрави.
  • 1
  • 2

Тема "Ще стане ли здрав под ако се положи топлоизолация от фибран?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: