• 1
  • 2
Мнения и въпроси за хола
Evgeni30 - специалист
Новия го огледах в магазина и предстои да го купя....

Според мен всички светят едновременно при новия. В чашката на новия всичко беше свързано в новата клема: 2 кабела и 3-ти кабел нула....(което могло да се маха, според инсталацията на клиента)

Посъветвай ме да го свържа правило.

Много мерси предварително
tysonlkr - специалист
Evgeni30 написа:
Новия го огледах в магазина и предстои да го купя....

Според мен всички светят едновременно при новия. В чашката на новия всичко беше свързано в новата клема: 2 кабела и 3-ти кабел нула....(което могло да се маха, според инсталацията на клиента)

Посъветвай ме да го свържа правило.

Много мерси предварително
Направи следното:
При включен ключ посредством фазомер виж на кой кабел (от тези на тавана) ти идва фаза. Него го свързваш към единия кабел на полилея.
Кабела на който фазомера не отчита го свързваш към другия.
Ако случайно имаш фаза на два от кабелите единият го изолираш и си го оставяш така.
Третият кабел на полилея заземяването може да не го свързваш или пък го свържи към нулата.
Успех :wink: :!:
PCL82 - майстор
Не е разумно свързването на корпуса на полилея към работната нула.
Тя не отговаря на минималните изисквания за PEN проводнник и връзките преди това не се знае в какво състояние са. Тъй като става дума за жилищно помещение с лошо проводим под, а полилея не се пипипа често е най-добре към корпусът нищо да не се свързва.

Важно е да има изолация между корпусът и куката, на която виси така в случай на пробив няма да офази арматурата и да създаде риск за хората в други апартаменти.

Преди време в Електротехника имаше такава тема на Митко_Рупите.
Човекът се чудеше защо всички контакти имат офазени защитни пластини. А то арматурата на пода била офазена от някоя лампа.

Той си стъпвал на фазата и мерил нулата от контакта!
Evgeni30 - специалист
аз до сега съм монтирал 5 полилея у нас.....

оба4е от стария тип с 2 кабела на полилея....

а тия новите имат и някаква нула, дето не знам маха ли се.......????

Отгоре на тавана имам 3 кабела , 2 вървят заедо в един вход и третия сам във вход на устърклемата.

Как да монтирам новия полилей..........със старата или новата устърклема....кое с кое да свържа?
tysonlkr - специалист
Evgeni30 написа:
аз до сега съм монтирал 5 полилея у нас.....

оба4е от стария тип с 2 кабела на полилея....

а тия новите имат и някаква нула, дето не знам маха ли се.......????

Отгоре на тавана имам 3 кабела , 2 вървят заедо в един вход и третия сам във вход на устърклемата.

Как да монтирам новия полилей..........със старата или новата устърклема....кое с кое да свържа?
Ти изобщо четеш ли какво ти пишем :evil: :x :evil: Колко пъти да ти кажем, че си може без тази нула. Как да ти го кажем :?
Свържи си го както си знаеш.
Evgeni30 - специалист
Вече монтирах полилея на Амбиенте с 5 крушки миньонки. Вързах го с новата клема. Доста е хубав и съвременен.

Имам още едно питане.

Той е с кукичка към тавана, която има нещо като пластина и пластината е сложена в гипсовата розетка, вътре в розетката е циментирано.

Пробвах кукичката за здравина няколко пъти и не успях да я отскубна.

Но все пак куката и пластината леко се движат, без да се вадят или да се къртят.
Просто не са плътно прилепнали, а има леко вертикално движение като дърпам. Дали е здраво?
solo5 - майстор
Evgeni30 написа:
устърклемата
казва се лустер клема :partyman:
Evgeni30 - специалист
ок, извинявам се за грешката
Evgeni30 - специалист
Вече монтирах полилея на Амбиенте с 5 крушки миньонки. Вързах го с новата клема. Доста е хубав и съвременен.

Имам още едно питане.

Той е с кукичка към тавана, която има нещо като пластина и пластината е сложена в гипсовата розетка, вътре в розетката е циментирано.

Пробвах кукичката за здравина няколко пъти и не успях да я отскубна.

Но все пак куката и пластината леко се движат, без да се вадят или да се къртят.
Просто не са плътно прилепнали, а има леко вертикално движение като дърпам. Дали е здраво?
  • 1
  • 2

Тема "Монтаж на полилей за хол" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: