Мнения и въпроси за хола
Chefo77 - майстор
леля от село написа:
Ххм. Аз пък си поръчах класически английски перваз от MDF, грундиран в бяло, 10 см висок, по нета, от ЮКей. Магазинът сам организира доставката като ме питаха дали ми отърва цената. Платих на тях и двете предварително. Стоката пристигна за около 2 седмици, което си бе дълго време, но ме държаха в течение и се извиниха за закъснението. Като развърлях калкулацията и се падна по около 20 лева за ЛМ, което си е доста за такова просто нещо. Сега един мискин ги сложи до половина, но диска, с който ги реже на 45 градуса не е читав и бояджията бая кит ще има да маже. Ще идва друг да ги довършва с по-читава машина.

В София се предлага едно по-ново решение от някаква пяна, която се боядисва. Имат доста красиви модели или поне на мен ми харесват. Цената, която ми предложиха бе около 40 лева за ЛМ. Фирмата, за която пиша е дистрибутора, посочен ми от производителя.
Ти сериозно ли даде 20 лева на метър за перваз от МДФ? А аз си мислех, че Парадор и Педрос продават скъпи неща ...
Има турски первази от МДФ, 10 или 11 сантиметра високи, но цената им е далеч далеч под тези 20 лв/л.м.
Бояджията ъглите ли ще "маже (предполагам имаш предвид фугира)? Що той?
леля от село - специалист
Мани, мани. Знам, че се набутах, но доста търсихме в нашия град и не намерихме. Купила съм най -обикновения, не е от луксозните английски.
Защо се чудиш за бояджията? Той ще си позапълни лекичко празнинките, които не са големи, но се забелязват като се вгледаш. След това ще маскира с боята. Первазите бяха боядисани предварително, за да не се дупи и да ми лепи тиксо по вече боядисаните стени.
Я ме светни откъде да си купя евтин турски перваз, ако не ми достигне. Има един чешит в Пловдив, който си разказва, че бил майстор в Лондон и го предлага на 7-8 лева, но на мен не продаде- ядосах го, че не му дадох една по-дебела поръчка за дървен покрив. Доста смотан ми се стори- един мърляв, с един стар джип домъкнат от Острова. Не можах да се доверя.
toni_g79 - специалист
леля от село написа:
Мани, мани. Знам, че се набутах, но доста търсихме в нашия град и не намерихме. Купила съм най -обикновения, не е от луксозните английски.
Защо се чудиш за бояджията? Той ще си позапълни лекичко празнинките, които не са големи, но се забелязват като се вгледаш. След това ще маскира с боята. Первазите бяха боядисани предварително, за да не се дупи и да ми лепи тиксо по вече боядисаните стени.
Я ме светни откъде да си купя евтин турски перваз, ако не ми достигне. Има един чешит в Пловдив, който си разказва, че бил майстор в Лондон и го предлага на 7-8 лева, но на мен не продаде- ядосах го, че не му дадох една по-дебела поръчка за дървен покрив. Доста смотан ми се стори- един мърляв, с един стар джип домъкнат от Острова. Не можах да се доверя.
Ако бояджията ти е свестен изобщо няма нужда да лепи тиксо по стените,това едно на ръка,другото е,че ако искаш да го правиш като хората между первазите и стената се слага силикон ,което пак води до пребоядисване на стените или поне до необходимост от хубаво почистване на силикона,който в зависимост от цвета на стената предполагам че ще си личи.След това запълване на дупки и фуги и ново пребоядисване на первазите това при условием,че искаш да стане добре другото си е..........
toni_g79 написа:
[Ако бояджията ти е свестен изобщо няма нужда да лепи тиксо по стените,това едно на ръка,другото е,че ако искаш да го правиш като хората между первазите и стената се слага силикон ,което пак води до пребоядисване на стените или поне до необходимост от хубаво почистване на силикона,който в зависимост от цвета на стената предполагам че ще си личи.След това запълване на дупки и фуги и ново пребоядисване на первазите това при условием,че искаш да стане добре другото си е..........

`Ми не те разбирам за кои хора ми говориш, щото тия по които се водя не слагат силикони ( Интересно ще бъде да обясниш как се боядисва след това върху силикон с боя за стени на водна основа.), а акрил. Стените са ми отлични- има почти перфектно прилепване и няма нужда да плескам допълнително. Може би ще е интересно за някои четящи да спомена, че у нас английския перваз бе прикрепен към стените с монтажно лепило само.
toni_g79 - специалист
[/quote]
`Ми не те разбирам за кои хора ми говориш, щото тия по които се водя не слагат силикони ( Интересно ще бъде да обясниш как се боядисва след това върху силикон с боя за стени на водна основа.), а акрил. Стените са ми отлични- има почти перфектно прилепване и няма нужда да плескам допълнително. Може би ще е интересно за някои четящи да спомена, че у нас английския перваз бе прикрепен към стените с монтажно лепило само.[/quote]

Ами хората които слагат такива первази ...... не виждам какъв е проблема да се боядиса, боядисващия се силикон......и не се плеска,а се нанася така,че не оставя абсолютно никаква фуга и фугичка,която при всички случаи има.....Ти си знаеш де,все пак е в твойта къща и ти ще си го гледаш,пък и като не знаеш как трябва да изглежда ,съвсем няма да ти прави впечатление :wink:
Chefo77 - майстор
Колегата имаше предвид акрил - между стената и перваза се слага уплътнител, боядисва се, става, правено е, и ефектът изобщо не е лош.
А аз имах предвид - защо бояджията ще довършва работата на този, който е слагал первазите - като каза, че пендулата му не е режела добре и че ще минава след него, предполагам говориш за боядисване на ъглите - това го прави монтажника и не с боя, а точно с цветен силикон или кит за дърво. Вече между перваза и стената е друго - но по самия перваз е работа на монтажника.
За турски первази - виж сайта на Клас Барбекю (http://www.hotelkabakum.com/index.php/barbeque) - имат 360 градусови панорами, виж номер 4, бялата зала. Первазите на пода са от тези, за които говоря. Ако държиш, мога утре да звънна за цени.
Оффф. Странни птици сте вие двамата, пишещи над мен. Единият ме нарочи за невидяла и неразбрала. Е, нямам какво да си меря с него, ама леля от село съвсем случайно доста годинки е поживяла в такава къща, с точно такъв парапет, но не е била там преди стотина години, когато са я строили викторианците та да гледа как са го монтирали. Другият пък направо ме отсвири у лево в някакъв ресторант.
Имам по- голямо доверие на декоратора, отколкото на дърводелеца с калпавата машина. Декораторът ще фиксира с кит за дърво и маскира с боя отгоре, за да заличи. Практикува се силиконирането отгоре и отдолу, но не смятам, че в моя случай е нужно. Не съм чувала за силикон върху който се боядисва. У нас се слагаше акрил между дограма и стени, например, който се боядиса без проблем и даде отличен резултат- замаскира някои неравности при обръщането.
Успех на всички с поставянето. И ако някой наистина знае откъде се закупува турски перваз в бяло, то нека даде линк. Благодаря. Коментари от сорта " Чух на опашката за чушки къде, какво и по колко." са несериозни и излишни.
toni_g79 - специалист
Само да кажа за да не се подведе някой,силикон се слага само отгорната страна към стената,От долната се слага ако не е мокет едни тънки лайсни.Леля е живяла ама нещо не е догледала,някои са не само живяли ,но и са го работили :)

Прикачен файл

images.jpg
images.jpg (3.74 KиБ) Видяна 9871 пъти

Прикачен файл

quarterround-300x231.jpg
quarterround-300x231.jpg (12.68 KиБ) Видяна 9871 пъти
Разкошни снимки. Интересно съчетание. Наистина добра идея. Хареса ми.
Леля, обаче, спомена, че е закупила и почти поставила КЛАСИЧЕСКИЯ или стандартния вариант, който е БЕЗ обкантването отдолу.
Със здраве от мен. И да четете подробно по редовете.
toni_g79 - специалист
леля от село написа:
Разкошни снимки. Интересно съчетание. Наистина добра идея. Хареса ми.
Леля, обаче, спомена, че е закупила и почти поставила КЛАСИЧЕСКИЯ или стандартния вариант, който е БЕЗ обкантването отдолу.
Със здраве от мен. И да четете подробно по редовете.
Mи ние четем,ама то обкантването се купува отделно,има ги на всякъде тези лайсни.Слагат се независимо какъв вид е перваза,скрива всякакви неравности по пода :) Боядисва се обикновенно с цвета на перваза .......

Тема "Бял перваз от МДФ или някакъв друг материал" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: