n_a написа:Писал съм Ако...p.v.x написа:Ако с нещо ви помогне , ще се радвам.![]()
Не помагаш, няма такива батковци!
Ти все за батковци си мислиш..ей мечти.Ама нали съм си малък.

n_a написа:Писал съм Ако...p.v.x написа:Ако с нещо ви помогне , ще се радвам.![]()
Не помагаш, няма такива батковци!
EDI написа:8 см от каквото и да е са за кокошарник, не са за приобщава не на тераса.Ще берете ядове после.Аз бих си иззидал стена поне 20 см.Винаги съм се чудел, как се предлагат от майстори такива малки дебелини.А чудил ли си се, дали конструкцията на балкона би издържала зидария+мазилка+шпакловка? Изобщо, според масата българи, "Приобщаване на тераса" е нещо като да си смениш дограмата ... Не дължиш обяснение на никой и го правиш веднага, когато можеш да си го позволиш. Да, ама не! То е по-скоро като да резнеш вертикалните щрангове на парното, защото не го ползваш - незаконно и вреди на всички живущи. Доколкото използване на всякакви леки материали за тази цел имат някакво оправдание, то зидането на тежка стена по периферията (където е и най-малка носимостта на конструкцията) си е опасно откъдето и да го погледнеш. Защото не прочетох в предложението за зидане, да се предвижда консултация със специалист, ДАЛИ е възможно.
EDI написа:Проекта си е задължителен, коментирах само дебелината.Сам знаеш, че има достатъчно много леки материали на пазара за зидария и могат да му го сметнат.А иначе гадаем само, няма снимка да видим каква е терасата, дето ще се усвоява.Ти ще си сложиш ли 8 см стени на стаята, които ще стърчат извън сградата, аз никога.Ако не мога да си направя свястна стена, няма да прибирам терасата в къщи.Добре, че стана разговор.
nikolov333 написа:При това положение, понеже терасата не стърчи, може да не търсите олекотяване и най-логично е с итонг..все пак зависи правилно ли съм разбрал написаното.. П.П.Добре беше, ако е възможно, да приложите снимки...Снимки нямам възможност да приложа. Но защо е по-добре да е с итонг? Какви са му плюсовете пред сандвич панелите?
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: