• 1
  • 2
Мнения и въпроси за хола
fichtenweg - специалист
излиза все пак че ако се използват паркетини с по-големи размери и се положи предварително подходяща подложка, очаквания (д)ефект от появяване на фуги след време би трябвало да се намали до минимум. Има ли някой при който тръбите са положени по пода и да е прилагал гореописаното.
sevar - специалист
При мен е полаган естествен паркет с паркетина на 8х50см, подложка от тези за ламинат + лепене на паркетините на нут и перо.

Тръбите за парното минават по пода.

Строителството е ново, замазката е правена април-май.

За сега няма фуги, но за около 45-50 дена през лятото работеше осушител в апартамента.

Паркета е полаган през септември.

Изводите за мен от целия филм през който минах е - задължително осушител, да намали влагата до нормални нива и да не се лепи паркета за пода. Като цяло, всяко друго последствие с причини, различни от тези, е сравнително бързо и безболезнено отстранимо.
fichtenweg - специалист
(осушаването и аз го смятам за задължителен момент преди полагане на паркет в ново жилище)
ще дадеш ли малко подробности около осушаването
prascho - майстор
А какво би станало ако тръбите минават по пода, биват овити във вата и се направи плаващ под от посипка на кнауф и гипсфазер като може да се добави и фибран 2 см преди фазера. Ще има ли последици /раздуване/ на паркет било то естествен или ламиниран?
sevar - специалист
fichtenweg написа:
(осушаването и аз го смятам за задължителен момент преди полагане на паркет в ново жилище)
ще дадеш ли малко подробности около осушаването
Използвах битов осушител за около 40 кв.м. В началото изкарваше около 6-8 литра вода на денонощие, а към края към 1-2 литра.

През цялото време беше включен, като всички прозорци и врати бяха затворени.

Това е в общи линии.
fichtenweg - специалист
идеално...точно това очаквах да чуя :-D
Ето и обещаната снимка - как на втората година паркетът се е разместил.

Не е сериозен проблем - с причукване лесно може да се позатегне, но все пак.

Прикачен файл

1.jpg
1.jpg (80.36 KиБ) Видяна 4840 пъти
fichtenweg - специалист
добър пример за това колко е важно да се приведат в необходимите норми всички условия преди поставянето на масивен паркет.
Днес в един магазин за паркет споменах за условието -ТЕЦ тръби по пода- отговориха ми че не е проблем и поставянето на паркета може да стане след полагане на подходяща подложка от различни материали.

Казаха ми също че поемат 5 години гаранция върху работата си.
  • 1
  • 2

Тема "ново жилище & естествен паркет" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: