Мнения и въпроси за хола
Стефан - майстор
===
Последна промяна от Стефан на съб юли 04, 2009 7:57 pm, променено общо 1 път.
pipbel - майстор
Стефанe, тия от Раковски май вече 1 година не ти дават мира като се сетиш за тях. Споменаваш ги за n-ти път. :-D
Дано поне на съня ти да не са появлияли :cool:
Абе майстори....... :evil:

А интериорния дизайн е миж да те лажем ( Емералд ще ви светне там по-добре)
shadowman - майстор
Стефане, не ги знам или поне не сещам. А какво са направили тия хора, че ги "хвалиш"?
Илиян Илиев™ - майстор
Той Стефан си е такъв. Щом на него не му става от жена му значи всички жени на света са грозни. :lol:
mim - специалист
в уменията на дизайнера включва ли се да ти измисли формата на масата, какви крака ще има, какви чупки, кривини, как и какви контакти искаш да й вградиш... щото се сблъсквам с разни тьотки, които не щат да си размърдат сивото, не щат да ми предложат повече от 1 (ЕДИН) вариант, абе... аз ако правех така лога и плакати да си умра гладна

тия дни установявам колко е по-лесно да си измисля нещо сама и да си го направя, ако ще и да не отговаря на правилата,... обаче в случая не може да процедирам така :?
ribnikolaevi - майстор
Аз ползвах една госпожа. Не ми даде никакви читаве идеи на ниво идеен проект и се отказах от по-нататъшните и услуги - цветови решения и т.н. Иначе ти взимат парите заради едни скици и разгъвки. При кадърните дизайнери това са решения, но другите така си защитават труда. Аз не уцелих, но то си е трудно да ми се угоди ;).
Малко извът темата - да похваля едни хора - наскоро бях в магазина им за мебели, направиха ми голямо впечатление. И за да не е реклама - данни за фирмата ще дам на лично само ако някой се поинтересува. Ако не те интересуват скици и цветни разгъвки, мисля че и на теб могат да ти свършат работа, поне такова впечатление ми направиха. Мислят и не се страхуват от нестандартното.
А както казах, не е като да не съм придирчив.
trevora - специалист
Зависи от дизайнера.Интериорните дизайнери използват готови модели на мебели и правят интериора.Цвят на стени ,подови настилки,осветление,мебели/разположение/,завеси,аксесоари и т.н и т.н.Мебелния дизайнер се занимава с дизайна на мебелите,как ще изглеждат ,извивки,материал,конструкция.Въпреки ,че като се замисля,за мен е безмислено да правиш мебели,без да си наясно къде точно ще стоят в стаята,как ще се композира с всичко останало.Проекти винаги се правят няколко варианта.Първоначален след като си говорил с клиента ,какви са неговите предпочитания като стил,цвят....След това подлежи на обсъждане,правят се промени ако е необходимо и така докато се получи удовлетворяващ резултат и за двете страни.Казвам и за двете,защото лично аз съм отказвала да правя проект,на клиент който не зачита моя труд,незнае каво иска,не е отворен същевременно за нови идеи,и в крайна сметка иска нещо което може да си го купи от всеки магазин за Велинградса мебел.
ribnikolaevi - майстор
Тревора, ако поста ти има нещо общо с моя, мога да ти покажа резултата от труда на дизайнерката, която ползвах. Не казвам, че няма кадърни, но аз, въпреки че търсих "препоръчан", не случих. Ти вероятно си доста по-добра. Кажи ми нещо за това разпределение:

http://www.napravisam.bg/forum/viewtopi ... ght=#72785
като вземеш предвид и обясненията ми.

И сега да не вземеш да се обидиш, сериозно те питам.
trevora - специалист
ribnikolaevi,поста ми беше за mim,но както и да е.Честно казано съм доста любопитна да видя какво са ти сътворили :lol: .
Сега сериозно,видях темата ти и прочетох и в Диблата.Според това което искаш ,твоя вариант е добър.Без да обиждам колегата от Дибла ,варианта масата за хранене до входната врата изобщо не ми допада,препречва входа към детската стая.Нямаш ли проект в 3D.Ако намеря днес малко време ще направя набързо една визуализация на това което си направил,така ще бъде по -лесно да се обсъдят нещата.Хладилника според схемата широк 90 см. ли е ?И фурната ще бъде в колона над съдомиялната,така ли да го разбирам?Плота готварския какъв ще бъде,4-ка керамика или 2-ка,ще има ли газ?
Emerald - модератор
==
Последна промяна от Emerald на вт мар 24, 2009 1:21 am, променено общо 1 път.

Тема "Ползвали ли сте услугите на интериорен дизайнер" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: