Мнения и въпроси за хола
confusion - напреднал
Коркови плочи 30х30 са с полиуретанов лак на лицевата страна. Въпроса е, че замаската не е гладка (като шпакловка), а леко грапава - все пак има някакви финни песъкливи частици. Та майстора, каза че иска шпакловка на пода, което ще направи възможно лепенето на корка, защото върху замаска неможело да се лепи директно корк. Естествено допълнителна шпакловка или някаква по-финна замаска на пода но това ни усложнява и забавя доста - търсене на майстор, купуване на материали, отново прах и т.н.
anmoll - специалист
Сега питах мои познати,които наскоро лепиха корк 30х30.Можеш да лепиш направо върху твоята основа,но ако е по-груба...отива повече лепило/Прома/,ако направиш по финна замаска става по-лесно ти решаваш. Те са направили и двата варианта в различни стаи,казват че е по-добре да се лепи върху финна основа защото фугите не си личали.
confusion - напреднал
Много благодарности за информацията - ще правим по-финна основа, поне като за начало в едната стая. Един познат ми каза, че може да го заглади със смесване на цимент+ц200 финно отгоре да стане гладко - мисля, че това е добър вариант. Ще пиша като има развитие (дано стане по-бързо).
sasooooooooo - "специалист"
Може да е късно, но за следващите...
Корка за под се лепи върху идеална шпакловка!
В моя случай при положение, че положих самонивелираща замазка под корка, при определен ъгъл на светлината минималните неравности/може би 0,5мм! :shock: / пак се виждат!
Така, че умната!
solo5 - майстор
някоя година като решите да махате корка
тия лепила - Прома, Хелметекс и т.н докато ги махнете ще Ви побелеят косите :roll:
marinska - помощник
Здравейте!
Простете въпроса ми, но се питам шпакловката ако е с гипсово лепило , дали лепилото за корка ще хване?
Ако не, моля кажене ми с какъв материал да я направя?
Мерси предварително!
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
sasooooooooo написа:
Може да е късно, но за следващите...
Корка за под се лепи върху идеална шпакловка!
В моя случай при положение, че положих самонивелираща замазка под корка, при определен ъгъл на светлината минималните неравности/може би 0,5мм! :shock: / пак се виждат!
Така, че умната!
Не е ли очаквано за тънко меко подово покритие?
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
marinska написа:
Здравейте!
Простете въпроса ми, но се питам шпакловката ако е с гипсово лепило , дали лепилото за корка ще хване?
Ако не, моля кажене ми с какъв материал да я направя?
Мерси предварително!
Моля, заповядай пак. Сега кажи къде слагаш гипсова шпакловка и къдекакъв корк искаш да имаш.
marinska - помощник
Така....
Значи става въпрос за тавана и стената.
Но стената хич, ама разбирайте ХИЧ не е равна.
Та мисълта ми беше да я шпакловам, предвид тук споменатите неудобства от неравности.
А таваните са поносимо равни.
Корка е 300 на 600 по 3мм.
МИ това е май.... :?:

И забравих още нещо....
Тоя пръдлив латекс от тавана да го шкуря ли? :?:
sasooooooooo - "специалист"
За стените ,ако не е фрапиращо хич не ги закачай. Той без туй стенния корк е релефен тъй, че помисли си. За таван ако слагаш вземи от тоя дето е боядисан в бяло, че инак много ще натисне тавана.
Латекса по тавана и стените най-добре го махни.

Тема "лепене на корк" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: