Мнения и въпроси за хола
vold - помощник
Здравей,
във никакъв случай не се замазва с вар или гипс !
Там скъдето има влага се изплозват само материали на циментова основа.
Аз го замазах с ТЕРАКОЛ който е водоустойчив и мразоустойчив, тоест сава и за външно измазване. В начина на използване няма разлика от гипса, щом можеш с едното ще можеш и с другото..
Процепа между плочата и панела , който беше от 5мм до 1см запълних отдолу със строителна пяна. Тя си прониква навсякъде.
Успех :)
Някой можели да ми каже къде във Варна се продава поликарбонат.Имам още един въпрос.Можели на закрита тераса да се направи козирка от поликарбонат и как.
Аз пък бих искала да попитам има ли опасност поликарбоната да се запали или нещо подобно, ако върху него се хвъли цигара от горните етажи?
krumus - помощник
Днес ще го снимам и ще го пусна, мислех да измажа целият таван с теракол и после да се изолира с някой от тези изолации за покриви които се слагат с горелка , незнам нито как се казват нито колко струват :? , но мисля че е по добрия вариант от колкото да изолорам балкона на съседа.
Мислите ли че ще има резултат?И колко би ми струвало? Тераската е 12кв. и ми се иска да си я остъкля изцяло. :?
roshav ohluv - специалист
Хора, поликарбонатът е чудесен материал - стои красиво, сравнително здрав е, но има един основен проблем: пропуска топлината под себе си и отдолу през лятото става ПАРНИК, а през зимата - мраз. Става чудесно за покриване на открита тераса или дори лятна градина, но в никакъв случай не си го слагайте върху тераса, която ще приобщавате към жилището. Аз в момента си приобщавам тераса на последния етаж и покривът ми е от сандвич-панел: две ламарини 2 мм и посредата полиуретанова пяна. Трайно, хидро- и топло- изолирано, стабилно. Цената на м2 е около 50 лв според дебелината и произхода.
elby - специалист
EDI написа:
За навес ти предлагам следното-купуваш си поликарбонат - 8 мм, колкото квадрата ти трябва.Продават се алуминиеви профили за поликарбонат - П образни.Правиш си рамката - колкото е дълга терасата и широка около 50-60 сантиметра.След това с три или четири S образни шини хващаш навеса за тавана с дюбели, като го хващаш 15 сантиметра навътре и на дистанция от около 2-3 сантиметра надолу от водобранния ръб.Слагаш две рамена в двата края под наклон да подпреш навеса и си готов.А, забравих, оформи водокапния ръб на горната тераса или с водокапна лайсна или с лайсна за теракот, за да капе водата на навеса.
Малко е старо мнението,но...

Терасата ми е остъклена.
Искам да направя навес пред прозореца,защото искам да имам външен простор но бабата отгоре е луда и си хвърля отпадъците и мете терасата върху прането,а имам малко бебе.
Значи за целта трябва да е поне 50см навеса.
Къде мога да намеря такива профили за поликарбонат.

Терасата е двойна, 7 или 9 метра.

Или ако някой е правил подобно нещо да се обажда.Трябва ми и външна изолация на стената.

Тема "Тераса на хола" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: