Мнения и въпроси за хола
tuninghuman - специалист
Rockwalll - благодаря за идеята и отделеното време.

ПС. Интересувам се от продуктите на Rockwalll и ще ти драсна тези дни.
Niky - специалист
velsi написа:
Не знам кой точно продукт имаш предвид под "монтажно лепило", но мога да ви уверя, че със силикон става перфектно.
Имам предвид това : http://www.lagery.bg/opencms/export/sit ... /BIZON.pdf
Ето го - http://www.profix-bg.com/images/focus_img.gif

Може да става и със силикон, не знам. Със сигурност стиропор не хваща върху стъкло както хората със силикон, за пластмаса не знам.
НО за монтажното лепило гарантирам.
skyfx - специалист
Аз си ги лепнах за бяла стена /латекс/ със силикон за дърво /бял/.
Стана перфектно и здраво. За коридора мислех пак по същият начин,но сега видях това монтажно лепило и ще пробвам с него.
tuninghuman - специалист
мамката му какво да избера ... в петък се започва ... толкова ли са
недостатъците пред клипсите? стените са тъхла, единичка , двуредова, с мазилка и шпакловка, боядисани и готови. Обаче взех нещо да се разубеждавам от силикона (не гръдният :) -
Цапало, не мозеш после да скрие6 кабел ...

Изображение

кажете някои тънкости при слагането на ламината
Тани - модератор
В рвоя случай бих ползвал клипси , за гипскартон и ламинат - монтажно лепило - полиуретаново!
Niky - специалист
Има первази (е, малко по скъпички), които са със средна лайсна която се маха. В нея си слагаш кабела, ако след време искаш друг да сложиш - сваляш лайсната, слагаш кабела и връщаш лайсната. А основния перваз си стои за стената, не го пипаш изобщо.

При този вид аз ги хващам за стената с дюбел и винт! Няма грешка :)
tuninghuman - специалист
ами първият етаж е почти готов ...

клипси и на 1-2 места силикон

Изображение

... мамка им лайсни за врати - знаех 4е са скъпи ама по 15 лв???

Със какво поддържате и/или чистите ламината си?
ARTU - специалист
Аз съм с клипси и съм вадил няколко перваза поне три пъти за най-различни кабели, които минават зад тях... Има си определен начин на изваждане на перваза от клипса за да не се повредят каналите... Малко суха тренировка с парче перваз и клипс ще ви покажат как точно става номера и завъртането...
entusiast - специалист
да спомена и моят опит, за тези които попаднат в бъдеще на темата:
первазите ми не бяха нито пластмасови, нито масивни от дърво, ами по-скоро нещо между МДФ и силно пресован картон - от Практикер ги купихме - много добра имитация на дърво
та с клипсите се измъчих! поради структурата на перваза, веднъж изваден от клипса, повече на същото място не лови, защото се разнищва! а поради кривите стени имах доста големи луфтове на места. пробвах да ги залепя с монтажното лепило, обаче и от това Moment Super FIX съм адски недоволен - това "висока начална якост" е пълна лъжа. като има някакво напрежение, а при поставяна на первази по криви стени такова напрежение има винаги, трябва да притиснеш повърхнините за часове! при мен на места 5 часа не стигнаха и като махнах притискащата конструкция от тежести, мебели и подпори, на места пак се отлепи :sad:
та така - на монтажно лепило Moment Super FIX не разчитайте! другите марки монтажни лепила не съм ги пробвал
жалко че не прочетох това за монтажната пяна по-рано - тя със сигурност съхне по-бързо

Тема "Первази на ламинат - мога ли да ги залепя с силикон?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: