Мнения и въпроси за хола
trevora - специалист
Искаш да кажеш ,че за 2 години ставаш дизайнер?Хайде моляте не ме разсмивай :lol:
да не говорим пък, че дизайнера щял да следи майсторите дали шпакловат качествено или редят плочките
......за ел.инсталацията и ВиК няма изобщо да споменавам
Ма то и аз значи съм дизайнер...щото на един обект наглеждах циганите дали работят качествено
:2thumbs:
Galy - специалист
Естествено че ще следи работата на "майсторите"! Естествено ако това е включено като услуга по договор. Всичко зависи на какви хора ще попаднете. Дизайнерите няма да те заведат при всеки случай в мартинели...нито ще ти предложат готови мебели. Добрите дизайнери ще ти проектират всичко - ВиК, Ел, Мебели, разгъвки, всичко...Няколко пъти споменах че всичко е въпрос на договорка!
В моя случай, договорих следните неща:
1. Зониране и ходови линии /разделяне на пространството /жилищно или обществено/ на функционални зони /зона работа, зона почивка, зона хранене/
2. Аранжировка /Тук се избират и се позиционират елементите, които ще включва интериорния дизайн./
3. Позициониране ВиК и ел. изводи /чертеж с нанесени корекции на ВиК и ЕЛ. инсталация, позициониране на осветителни тела, контакти и ключове, други комуникации, избор на осветителни тела, контакти, ключове и розетки./
4. Проект на санитарни помещения
5. Проект софити /Изработване на 2D проект на тавани, включващ различни елементи и фигури/
6. Проект на мебели /Изготвяне на конструктивен проект на корпусна и мека мебел, 3D проект, спецификация на материали, обков, дамаски, декори. Консултация при избор на уреди за вграждане /домакински уреди, мивки за кухня и баня, монитори, вентилатори/.
7. Избор и позициониране на осветление
8. Избор на интериорен текстил /щори, завеси, дамаски/
9. Цветови решения /Избор на латекси и мазилки, основни цветове, цветови акценти и материали/
10. Декориране /тапети, картини, вази/
11. Визуализация/краен фотореалистичен 3D проект/
12. Авторски надзор /Авторският надзор включва следене на качеството на материалите и изработката, според зададените технически параметри на интериорният проект/

И не на последно място, успях да се договоря за неограничен брой проекти. Не че ще тръгна да злоупотребявам с хората, но не ми звучи добре идеята за "максимум 3 проекта", при положение че за пръв път се виждам с тези хора и те няма как да познават вкусовете и желаниета ми.
ALEXONE™ - специалист
W123 написа:
... и в повечето случаи ще те замъкне в Мартинели или в друг подобен магазин и обзавеждането ти ще надхвърли цената на целия апартамнт :-D
И ти ли си тук, "майна", че кое му е лошото на Мртинели, да не би теракота или гранитогреса?
Само не ми казва,че нещата които предлагат не са качествени :-D
Спирам до тук иначе спора ще прерасне ти си знаеш в какво.
Поздрави Алекс.
ALEXONE™ - специалист
Galy това което си договорил е прекрасно, остава да споменеш стоиноста на услугата и кой я е извършил.Надявам се това да не се приеме като реклама а, ако е така моля те пиши ми на лично.
Поздрави.
housedoktor - майстор
Не,благодаря.Рядко се намират такива които да намерят баланс между "модерно" , изпълнимо и функционално.Поне не бих ги оставил да работят самостоятелно.Явно съм попадал на неподходящи
Galy - специалист
Но защо самостояелно бе човек? Няма как да работят самостоятелно в твоята си къща. Дизайнерите могат само да са ти в помощ. Съгласен съм че може да не попаднеш на коректни и добри професионалисти, както можеш да не попаднеш и на добри майстори-изпълнители. А можеш да попаднеш и на лоши и дизайнери и изпълнители, което не пожелавам на никого де :) но ако има договор, нещата стоят по малко по-друг начин. А аз за себе си ще ви кажа - проучвам добре, питам много, двоумя се...в този форум съм от доста време, чета всичко, сортирам мнения и т.н. Затова и пиша, защото съм доволен от този род услуга и искам ако някой се двоуми като мен, да му помогна да вземе решението ;)
housedoktor - майстор
На такива съм попадал,че едвам се стърпях ...А относно дизайна-сигурно софтуерно съм по-добре осигурен от тях.
Стефан - майстор
Извинете ме, но може би аз съм единствиния във форума, който НИКОГА няма да ползва услугите на дизайнер. Съжалявам, но аз имам глава на раменете си, и знам на мен кое ми харесва.
Galy - специалист
:))) В крайна сметка всеки сам решава! Аз също имам глава, но моята не разбира от всичко :?
Стефан - майстор
===
Последна промяна от Стефан на съб юли 04, 2009 7:59 pm, променено общо 1 път.

Тема "Ползвали ли сте услугите на интериорен дизайнер" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: