Мнения и въпроси за хола
НЕ СЪМ ДИЗАЙНЕР, НО ОТ ЛИЧЕН ОПИТ ЗНАМ ЧЕ СЛАГАНЕТО НА АПЛИЦИ ЗА ЩЯЛО И НЕЩЯЛО, ПРЕДИ ДА СИ ИЗМИСЛИЛ КАКВА ЩЕ Е СТАЯТА И КАК ЩЕ СА РАЗПОЛОЖЕНИ МЕБЕЛИ ЕДНО ДРУГО, Е ГОЛЯМА ГЛУПОСТ.

СЪВЕТ: ПРЕДИ ДА СЕ ОКАБЕЛИ ЗА ОСВЕТЛЕНИЕ ТРЯБВА ДА СИ ИЗЯСНИЛ ТЕЗИ НЕЩА.

РЕЗЕРВЕН ВАРИАНТ: ПОСЛЕ ДА СКРИЕШ КАБЕЛИ И КЛЮЧОВЕ (НЕ Е МНОГО ЛЕСНО ПОВЯРВАЙ МИ)
trevora - специалист
Аз пък като дизайнер да си кажа,найстина няма по-голяма глупост първо да си сложиш аплика ,а после да си мислиш интериора,това е като да си купиш копчето,а после да си търсиш балтона, ама той хем да е модерен,хем да изглежда като от някое италианско списание!
meriko,извинявай,ама найстина звучиш като по учебник ,а пък в интериора такова нещо няма :)
meriko - напреднал
Абе хора, прочетете въпроса :?
явно му е важно да знае ориентировъчно място за да окабелява, ако ставаше дума за специално разположение щеше да каже.Ако наистина аплика се използва само за допълнително осветление...Той не избира аплик.Иска да знае къде да изведе КАБЕЛА.Затова и се опитах да му предложа компромисен вариант, който после ще дообмисли, а се захващате за дребните детайли.
За копчето съм съгласна, но мисля, че по-добре да изведе въпросните кабели(щом иска аплици), отколкото после да се чуди как изцяло да прекарва кабелите.
Нещо много дребнава ми се вижда цялата история, но във всеки форум е така.Винаги има и противоположното мнение-и това им е хубавото на форумите.Задаваш си въпроса, получаваш 2-3 абсолютно противоречиви отговора и накрая правиш каквото си избереш.
Радвам се, че скачате.Движението е здравословно, а и в спора се ражда истината уж.
А, забравих :idea: Каквото и да казвате, повярвайте, има много случай и много хора ИСКАТ аплика само за допълнително приглушено осветление и да бъде колкото може по-незабележим(а не като акцент)Успех :)
Justy - майстор
...явно му е важно да знае ориентировъчно място за да окабелява...

Няма такъв филм в ел. инсталациите. Всеки кабел се пуска от точка А до точка Б - с точни координати. Ама ти май по гръб не падаш :?
masterval - майстор
michael78 написа:
Височината на стята е стандартна -260см-ако не се лъжа. За останалата подредба намам съвсем пълна представа, но сега е момента за прекарване на кабелите.
Жусти, (това от Справедлив ли е или от Точен), върни се на въпроса на Микаел78 и помисли пак.
Жичкаджията работи преди бояджията, нали? А като съм боядисал със скъп латекс, след това ли ще пуснеш кабелите? Ще гипсираш? И ще боядисаш, може би?
Едно е да даваш акъл за всичко, друго е да го правиш с ръчички.

И не прави намеци за падане по гръб, нали си против разврата?
Justy - майстор
masterval написа:
michael78 написа:
Височината на стята е стандартна -260см-ако не се лъжа. За останалата подредба намам съвсем пълна представа, но сега е момента за прекарване на кабелите.
Жусти, (това от Справедлив ли е или от Точен), върни се на въпроса на Микаел78 и помисли пак.
Жичкаджията работи преди бояджията, нали? А като съм боядисал със скъп латекс, след това ли ще пуснеш кабелите? Ще гипсираш? И ще боядисаш, може би?
Едно е да даваш акъл за всичко, друго е да го правиш с ръчички.

И не прави намеци за падане по гръб, нали си против разврата?
И двата превода / точен, справедлив / са верни :)
Искам да припомня, че Емералд още в първия си постинг писа, че първо трябва да са наясно с къта, който ще създават. Подкрепих я безрезервно, защото / както пишеш и ти / първо е архитектурното решение, след това кабелите и накрая мазилка и декорация.
А, за падането по гръб - имим предвид мачките - не мацките :lol:
В КРАЯ НА КРАИЩАТА ВСЕКИ САМ СИ РЕШАВА.
НО ПО-ДОБРЕ Е ДА ИМАШ ОРИЕНТИРОВЪЧНА ПРЕДСТАВА КОЕ КЪДЕ ЩЕ СЛАГАШ.
АЗ АПЛИЦИТЕ ГИ СЛОЖИХ НА 30 см ОТ ТАВАНА ЗАЩОТО ИСКАХ ДА НЕ СВЕТИ НА НИВОТО НА ОЧИТЕ И ДА НЕ СЕ ОТРАЗЯВА В ТВ-ИТО ПОНЕЖЕ Е ОТСРЕЩА. :)
Emerald - модератор
===
Последна промяна от Emerald на вт мар 24, 2009 2:57 am, променено общо 1 път.
Emerald - модератор
===
Последна промяна от Emerald на вт мар 24, 2009 3:00 am, променено общо 1 път.
meriko - напреднал
Не мога да разбера желанието да се докаже едно твърдение на всяка цена.Дайте възможност за размяна на мнения, а не дебнене и крайни твърдения.Emerald, aз не отричам това което казваш.Погледни какво съм написала :? Да, в повечето случай, аплика е дизайнерско решение, да-в повечето случай(и това е правилото) е съобразено с разположението на мебелите.Естествено.Но всяко правило има изключения и според мен въпроса предполага едно такова изключение.Нищо конкретно, общ въпрос...и В СЛУЧАЯ това е логичния отговор.Не разбирам обаче защо непременно искаш да наложиш строго правило.Честно, съжалява, че въобще написах мнението си.Няма да те дразня с присъствието си повече.Последно-ако щеш вярвай, но има хора за които е по-важно да получат един компромисен отговор навреме, отколкото да им дадеш идеалното решение, но твърде късно.

Тема "Аплици" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: