Мнения и въпроси за хола
Master_Kenobi - V.I.P.
Стефан написа:
Но, в крайна сметка всеки сам трябва да реши къде му най-удобното за него място за огледалото, хладилника, леглото, и т.н. Аз не изпитвам нужда някой да ми казва на мен кое ще ми е най-добре.
Ти дизайна само като разпределение на вещите в пространството ли го приемаш?!
:lol: :lol: :lol:
Стефан - майстор
===
Последна промяна от Стефан на съб юли 04, 2009 7:59 pm, променено общо 1 път.
rulom - модератор
Galy, като ти изчетох..........задълженията на дизайнера и си мисля, че си пропуснал точката за правене или доставяне на деца за обзаведените стаи.....щото, той, дизайнера нали по-разбира, та може да врътне и 1-2 деца бонус към другите работи :-D
Айде стига дивотии и кацнете на земята :!:
Да ви припомня само къде се намирате :
Изображение
Galy - специалист
Не си струва да коментирам последното...
maroka - специалист
Galy написа:
Не си струва да коментирам последното...
+ 1

Живеем във време, в което 95% от майсторлъка е наличието на подходяща технология и съответно know how как да се използва тя по предназначение :)

Конкретно по въпроса: никой не може да те накара как да обзаведеш дома си. Но винаги е добре да чуеш едно професионално мнение от човек, който 5-6 години е учил именно тази материя. На човек, който следи съвременните тенденции и някак си успява да улови твоите възгледи, за да направи един добър за теб интериор. Човек, който е в бранша и поддържа контакти със строители и мебелисти...пък никой насила не те карада ги наемаш конкретно тях.
Ама българина е цинцар, казва си: това и аз го мога. И хоп айде по мебелните вериги да гледа какво се предлага, прави някоя и друга снимка...после с много питане и мъки успява да "скове" някакво изделие и гордо казва: Ето как си го направих Сам :) Лошо няма, но в повечето случаи резултата е плачевен, при това във всяко едно отношение. За капак на всичко мебелите се разхвърлят където падне, без да се мисли въобще за правилно разпределение в конкретното помещение.

Така че всеки прави избора сам за себе си...няма нищо лошо да се "прескачат" услугите на дизайнера, мебелната фирма... и никой не е критикуван за това.
Когато обаче тези хора започват да дават съвети за какво ли не, при условие, че са сковали 2 шкафа... и да започват да оплюват труда на другите...е тогава вече не е приятно. На мен лично ми е смешно...тъжното обаче е, че има хорица, които се вслушват в съветите им :?

Тази тема едва ли ще й се види края скоро :)
rulom - модератор
Опитах се да ви кажа на няколко пъти, че не е тук мястото за реклами, ама щом се натискате, пускайте телефони и връзки към така наречените дизайнери.Макар, че според мен един дизайнер, ако наистина е толкова добър, би трябвало да има собствен сайт в който не само да е показано проектиране, а и изпълнение на проекти.Разглеждал съм един два сайта и мога да ви кажа че даже началната страница не мяза на нищо, а какъв дизайнер си ако не можеш да си направиш началната страница на сайта по начин, който да грабва клиентите :? и трябва да разчиташ на евтина реклама по форумите :wink:
Та, като казах форуми, що не си похвалите дизайнерите тук => http://www.field.dibla.com/ :wink:
Нищо лично, ама не обичам когато някой ми натрапва постоянно и системно едно и също, предполагам и други са така :)
Galy - специалист
Ако прочетеш темата ми в раздел "Вашите ремонти", ще разбереш, че точно от такава гледна точка - да не правим реклама - не споменавам никъде нито имена на фирми, нито цени на които работят. Просто с две ръце приветствам всичко и всеки, който може да бъде полезен с труда си, със знания и т.н. "maroka" много правилно го каза, аз научих толкова нови неща от дизайнерите...за механизми, за лакобели, за МДФ с лакови покрития, за това как да направя толкова исканите от приятелката ми рисунки по кухненското обзавеждане...Разбираш ли, няма лощо ако си по-способен да фантазираш и да подреждаш дома си. Но от моя гледна точка, при положение че дизайнерската намеса ще ми струва между 2 и 5% от сумата за целия ремонт...извинявай, но предпочитам ги с 2 ръце.
А защо да нямат място такива теми в направисам? Направисам майсторите не могат ли да научат нещо от такива публикации? Нали утре ще постна снимки, разгъвки, чертежи, подходи...Какво лощо? Дизайнерите не могат да вземат цялата работа на света :)
maroka - специалист
Малко съм учуден от последните ти постове, бях останал с други впечатления за теб :wink:
Та, като казах форуми, що не си похвалите дизайнерите тук => http://www.field.dibla.com/
Нали ти е ясно, че немалко от усерите тук сме участници и там. Дали се хвалим, критикуваме не е мястото тук да се обсъжда. Всеки форум си има аудитория...но никой от Дибла не се е изказал ирочнично за Направи Сам...а да ти кажа ако трябва да си търсим повод - такива има доста :wink:
Макар, че според мен един дизайнер, ако наистина е толкова добър, би трябвало да има собствен сайт в който не само да е показано проектиране, а и изпълнение на проекти.Разглеждал съм един два сайта и мога да ви кажа че даже началната страница не мяза на нищо, а какъв дизайнер си ако не можеш да си направиш началната страница на сайта по начин, който да грабва клиентите и трябва да разчиташ на евтина реклама по форумите
Не е задължително да имаш сайт...много по-важно е да имаш правилните контакти. Айде не се изказвай неподготвен, щото много неща не са ти ясни за Гилдията и за нейното функциониране.
Освен това къде видя някой да се рекламира тук :?

Нищо лично, ама не обичам когато някой ми натрапва постоянно и системно едно и също
И къде видя някой на някого нещо да натрапва...всеки си казва мнението. Единствената отметка от моя страна беше, че немалко колеги, които меко казано са боси и незнаещи в конкретна сфера се изказват менторски...като това не им стига та започват да плюят по труда и хонорара на хора, които се занимават с това професионално. Не щеш дизайнер - ОК, никой не те кара. Бъди си сам такъв. Обаче не е необходимо да обясняваш как те не разбират материята...щото е смешно. Стига с тая българска черта да се оплюваме. Не видях един дизайнер да Ви каже, че сте лаици и аматьори...ама иначе всеки 2-ри анонсира колко са зле дизайнерите във всяко едно отношение. Не е редно... и не само според мен.

И най-лошото е, че както го е написал Galy вместо да се изслушваме и да черпим информация един от друг...само се критикуваме кой бил голямата работа и как всичко правел сам.
Та според теб редно ли е това ?
Последна промяна от maroka на съб юни 27, 2009 5:48 pm, променено общо 1 път.
Стефан - майстор
===
Последна промяна от Стефан на съб юли 04, 2009 7:59 pm, променено общо 1 път.
Тани - модератор
Нека и аз изкажа мнението си без да съм чел всички мнения по темата , за което се извинявам , но от друга страна по този начин не съм и "подведен" от ничие мнение!

Дали ще ползва услугите на дизайнер всеки сам трябва да си прецени! Лично аз съм бил викан и ще продължавам да бъда викан на 40-50 километра от къщи за да сменям гумата на близките ми ! А това е нещо елементарно в сравнение с дизайна ! От друга страна на дизайнера може да му е по-лесно да направи проект за цяла къща , но не и да си смени гумата! Всеки сам си преценява и това , че Стефан може и да си смени гумата и да си направи проект на жилището не важи за всички! Смятам че всеки би трябвало сам да прецени дали би се справил или му трябва помощ от специалист!

Като човек , който са занимава с довършителни ремонти ми се налага да работя с различни хора и в по-голямата част от случаите да променям първоначалните планове на собствениците. Понякога пък оставят изцяло на мен да им предлагам идеи от които да изберат! Рядко , да не кажа че почти никога не се е случвало да ми дадат (дори да не е скициран , а устно изказан) проект , който да остане непроменен до завършване на обекта.

От друга страна повечето фирми и майстори не влагат много мисъл в това което вършат и ако им кажат , че тук , тук и там трябва да се сложи контакт , въобще не питат за какво са и ги слагат там и си заминават! Не ги интересува че този контакт е за климатика и след това на клиента ще му се налага цял живот да гледа кабела на климатика , който е включен в контакт и виси от климатика а и на всичкото отгоре е удължен с друг цвят кабел и усукан с тиксо , защото оригиналния кабел на климатика е бил къс и не стига до контакта! За капак на всичко при всяко включване на климатика се рестартира и компютъра , защото е включен в съседния контакт , които е на същия кръг с климатика! Аз винаги захранвам всеки климатик с отделен "кръг" и предпазител , но дали всеки майстор пита предварително?

Та идеята ми е , че човек , който не се е занимавал с подобни дейности трудно би могъл да предвиди всички "подводни камъни" и е възможно да направи грешки , които да му струват по скъпо да ги поправи , отколкото да си плати на дизайнер. От друга страна ако наема бригада , която изцяло да поеме довършителните дейности би могъл да получи тази услуга безплатно .

И съвсем друга гледна точка - не е сигурно че ако си плати на дизайнер , то крайния резултат ще му допадне - и като функционалност и като визия! Така че всичко е толкова относително че няма един единствен верен отговор и всякакви спорове са безсмислени - всеки е прав за себе си и сам трябва да прецени за неговия си случай!

Едно е сигурно - трябва да има човек , който да си представи крайния резултат и да тръгне назад стъпка по стъпка как да стане всичко , а не всичко да се върши на парче и после каквото стане!

Тема "Ползвали ли сте услугите на интериорен дизайнер" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: