• 1
  • 2
Мнения и въпроси за хола
solo5 - майстор
Имам гарсониера, на която в стаята пода е в ужасно състояние
Когато я купих, беше с мокет на пода. Когато го махнах се оказа, че пода е целия натрошен, на места беше вдлъбнат. Махнах каквото можеше да се махне и циментирах дупките, като подготвих пода за замазка.
Много време мина и сега съм решил да подновявам ремонта
Проблема е, че нивото, което мога да вдигна е максимум 7см. в Тях трябва да е подложката и ламината. също някакво килимче ако сложа
Искам да направя замазка макс 4-5 см. Ламината е 1см и да остане около 1см до нивото на ПВЦ вратата към терасата
Въпросът ми е: Мога ли да направя толкова тънка и същевременно здрава замазка, като използвам за основа метална мрежа?

P.S. Как да подходя при замазката? Има ли проблем ако сложа мрежата на целия под, върху нея да направя замазката на око и после да изглаждам с изравнителна замазка? Или да изравнявам още при полагането?
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
А изобщо, необходима ли е замазка?
solo5 - майстор
както написах по-горе, пода е бил с мокет и явно не е бил със здрава замазка
имаше изронени буци, вдлъбнати
ти как мислиш, мога ли да сложа ламинат отгоре :lol:
emil_v r - майстор
Щи отговоря Соло , но по- късно -нем.вр..
solo5 - майстор
emil_v r :partyman:
ще почакам, макар че едва ме свърта на едно място :lol:
на кантар съм да отида и да купя метална мрежа за цялата стая
ама ще почакам, може да има по-добро решение :roll:
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Замазка е за изравняване и/или повдигане на ниво. Има си и други начини.
По-сухи.
emil_v r - майстор
Соло , не ги мога сухите начини , н-а да ти ги обясни .
Имаш мн. вариянти
1--- ако може и да е по- тънка замазката о,5-- 1 см , тва мога и да ти го снимам , купуваш стъклена мрежа за външни изолаций , мажеш и лепиш по 3-5 квм на пода както го правят по стените .
След това веднага в/у мрежата мажеш още теракол ,и с АЛ мастар който се мокри пост. го заглаждаш и подравняваш на етапи .
Изчистил си с ПРАХОСМУКАЧКА преди това.
2--- за дебелина от 2--5см купуваш готова подова замазка , забравих на коя фирма май на Боро .
Мокриш пода след като попие с дълъг 2-3м ал мастар теглиш назад .
Ако не искаш да мокриш - мажеш предв. с теракол.
Тя е специална и става за начинаещи и не се пука , мрежа и не требе , но и да сложиш не пречи но ще се спрепаш :) в нея само.
Докато ти обясня честно шях да ти я направя , но сте се забили по тия далечни градове...
3--- грунд от теракол , и обикновенна цемент- песък 3/1 + малко теракол , но е по- проблемна за начинаещи (не че ние майсторята мн. я владеем замазката :-D )
спирам , щонеже съм в мн. мн. труден момент , утре по скайпа ако искаш .
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Големи хлътнатини запълвах с теракол - прахоскукано, заливам и с 3м мастар изтеглям. 0-10-15мм.
Мисълта ми беше, щом си запълнил кратерите... що просто не опънеш OSB. Моето го прикапах тук-таме с монтажна пяна и си заспа. Почти дърво е - изолацийка, равно, носи на тежко. Остави му покрай стените 1-2 пръста да си диша и върху него кеф ти ламинат...
emil_v r - майстор
Какво значи 'прахосчукано" за теракол , няма ли да пружинира , и в кухините отдолу ... .
Може ли да се подравнят и нивелират няколко плоскости с точност под 5 мм ?
Явно може , но ми се вижда трудно , не съм го правил.
В София сега активно рекламират от Теразид спец. пяна за лепене на стереоп. топлоизолация , която е мн. по- ефтина и не се раздува .
Според мен ,обаче се раздува ,и тва което налепиха се 'размертикоса" след 2 часа .
Ще стане и с ОСВ , защо пък не и с кофражен шперплат 22мм ?

Чак сега видях Соло --- ''в/у замазка да правиш подравнителна'' -
не , направо правиш качествено замазката , не е трудно , абсурдно е да се мъчиш два пъти .

Ако чуеш писък в ушите -- прочети ми девиза 11 мм по- долу :-D
solo5 - майстор
проблема е, че като запълвах хлътнатите места, на едно място където е около 1 квадратен метър, явно материала беше с повечко цимент и сега от единия край леко пружинира
та си мислех че като направя цялостна замазка на цялата стая и я заздравя с метална мрежа ще стане най-добре
саморазливните замазки знам че се правят като финални след като е готова основната или ако отдолу има здрава основа
при мен не е така, а и без това са безумно скъпи
по същата логика не иска и суха замазка за там, защото искам здрава основа
ако я имах щеше да вдигам нивото със суха замазка
  • 1
  • 2

Тема "Въпрос за замазка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: