• 1
  • 2
Мнения и въпроси за хола
gnl77 - помощник
Здравейте ! Залепихме тапети във всекидневната . Основата е панел върху , който преди това също имаше тапети , които преди да залепим новите ги свалихме , след което грундирахме стената с лепило , както е указано . Тапетите са хартиени леко релефни . лепилото беше някакво немско което ми дадоха заедно с тапетити и става готово зо употреба за 5 мин.Та проблема е следния :
След като залепих тапетите се получиха някакви мехури и друг път съм лепил тапети , получавали са се мехурчета но на другият ден са се изпъвали , но уви този път вече втори ден мехурите си останаха . направо изпитвам ужас! Още в деня на лепенето ги бодох с игла. Въздуха при лепенето съм го гонил с кърпа хубаво , незнам от какво се получиха тези мехури. Някой ако има идея как да ги махна тези мехури нека пише! Благодаря!
masterval - майстор
Не им се плаши, навлажни леко, боцни с карфичката и притисни с кърпа.
silllveto - Майсторица
От кофти опит с немското, взимам обикновено българско лепило. :)
Илиян Илиев™ - майстор
masterval написа:
Не им се плаши, навлажни леко, боцни с карфичката и притисни с кърпа.
Или направо да ги боцка със спринцофка и да вкарва по малко лепило в мехура.
georosi - специалист
Една спринцовка,пълниш я с лепило подеш на едно място а до него подеш и пълниш с лепило за да може да излезе въздуха.Друг път не взимай от това немското.Само българско с някоя капка С-200.Аз търкам тапетите с велтер,с кърпа ми се е налагало само веднъж и е кофти,но ти вече си ги налепил.И не е нужно да се грундира когато е имало тапети преди това,върху латекс също не се грундира,това са неща които няма смисъл да се правят.И не бива да се оставят мехури и да чакаме да спаднат-утре.
mim - специалист
пишеш, че тапетите са хартиени
може и от тях да е, ако хартията е кофти или много тънка
ако лепилото е много воднисто и хартията поеме влагата, се деформира по подобен начин и после няма опъване, освен по метода със спринцовката, но и тогава може да стане на тези места леко нагърчено
gnl77 - помощник
Благадаря ви ! в събота ще пробвам със спринцовка и ако стане ще пиша!
masterval - майстор
изтрито собственоръчно
Последна промяна от masterval на чет май 21, 2009 10:50 pm, променено общо 1 път.
georosi - специалист
masterval,така работя от години-6,а свекърва ми от 26 години и да казваш,че това е грешно или свалянето на тапетите ще е трудно си в голяма грешка.До сега не съм сваляла тапети направени от мен,но свекърва ми на всеки 2 години си сваля тапетите в кухнята и си лепи нови.Ако се прекали с С-200 само тогава ще е трудно свалянето.И какво значи за тебе капка?
arai - специалист
Да попитам и аз по темата :) . След няколко дни ще лепя тапети.Нетрябва да греша защото са доста скъпи , обаче имат шарка която трябва да съвпадна. Има други тапети а под тях няма гипсова шпакловка и си мислех че е по добре да не ги свалям за да несе вижда варта под новите тапети.Да ги свалям или не?Да мажа ли с лепило по стената или има някакъв специален грунд?От къде е най -удачно да ги започна?И как во лепило да си взема за да нестават мехури защото ще полудея? :? :? :?
  • 1
  • 2

Тема "Проблем с тапети!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: