Мнения и въпроси за хола
dts - специалист
И ТАКА НАПОМНЯМ ЗА ЗАЕДЛИВКОВИЦИТЕ ЧЕ ТОВА Е ТЕМА ЗА ПРЕДЛОЖЕНИЯ И РАЗЯСНЯВАНЕ НА ПРЕДЛОЖЕНИЯТА ОК
еТО 1 предложение за таванска стая Доста добре е съчетано с дървото
и като бит не е лошо Е насладете се има доста в този сайт ако на някой му хареса нещо то нека да споде ли пук виж ти можем да кажем кое как се прави все пак тук в форума няма само езиковеди по бг език
http://www.minhembio.com/Syltkrukan/95034#125141
:!:
asinka - специалист
Да, красиво е.
От техника не разбирам кой знае колко над средното ниво, но от аранжировка-да.
Харесва ми нестабдартният стол, и скритото осветление.
Имам тавански етаж, че чак си представих него в тази светлина.
Кожата и паркета-перфектни!
Ниската маса-много масивна и тежка, внася уют.
Сега забележките-1во-вратата стой като изтукана, губи се неправомерно.
По-добре би изглеждала, ако е от масивно дърво, центрирана под най-високата част на стаята.Тъмна, орех, или тъмен махагон.Дръжката-с елемент на ковано желязо, състарен тип визия.
Цветето е сложено само за снимката.Няма да оживее в тази липса на естествена светлина.
Декорациите-гущерът няма място там.Бих го сложила на 40 см над пода, хоризонтално.
Диванът-няма да е удобен-прекалено висок е и за изгледа към тивито, и за масата.

А ти защо питаш, скъпи домакине на темата?
Искаш този хол за себе си, или предлагаш да го направиш някому?
dts - специалист
asinka написа:
Да, красиво е.
От техника не разбирам кой знае колко над средното ниво, но от аранжировка-да.
Харесва ми нестабдартният стол, и скритото осветление.
Имам тавански етаж, че чак си представих него в тази светлина.
Кожата и паркета-перфектни!
Ниската маса-много масивна и тежка, внася уют.
Сега забележките-1во-вратата стой като изтукана, губи се неправомерно.
По-добре би изглеждала, ако е от масивно дърво, центрирана под най-високата част на стаята.Тъмна, орех, или тъмен махагон.Дръжката-с елемент на ковано желязо, състарен тип визия.
Цветето е сложено само за снимката.Няма да оживее в тази липса на естествена светлина.
Декорациите-гущерът няма място там.Бих го сложила на 40 см над пода, хоризонтално.
Диванът-няма да е удобен-прекалено висок е и за изгледа към тивито, и за масата.

А ти защо питаш, скъпи домакине на темата?
Искаш този хол за себе си, или предлагаш да го направиш някому?
Е не мила дама не искам да го направя за себе си ама ако имах възможността да Но моето разположение не е такова на стаята
viliko - напреднал
Тъмен, мрачен и неприветлив е за моята особа. За таванско помещение бих избрала светли цветове, както за стените, така и за мебелите и декорацията...
Но ще следя темата, защото на пролет ще стягаме тавана и събирам идеи в тая насока :)
vidrata - специален-специалист
На мен пък таванчето ми харесва .Само за напиване и бардаци .
Ако имах таван бих си го направил така , обаче пространството на което живеят гълъбите е много ниско и не става :lol: .
viliko - напреднал
vidrata написа:
На мен пък таванчето ми харесва .Само за напиване и бардаци .
Ако имах таван бих си го направил така , обаче пространството на което живеят гълъбите е много ниско и не става :lol: .
Ееееееееех, доброто старо време на бардаците...ама сега съм женена с дете и мисля другояче...кво нещо е живота...

За тавансо само зная, че бих оставила гредите на покривната конструкция като естествена декорация, много си падам по такива битови нещица.

ей тия много ми харесват:

http://www.roofingsystem.biz/img/mansard-1b.jpg

http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/med ... tterst.jpg

http://www.dograma.bg/img_zoom.php?file=velux_5.jpg
silllveto - Майсторица
На мен пък като цяло атмосферата ми харесва. Най-ме кефи масата. Всъщност в тази манасарда за "битово" напомнят подобията на греди и тухления тапет. Да и масивната масичка :thumbs: . Докато в предложенията на Вилико не виждам нищо битово. Иначе е светло и приятно, но дървена дограма не означава автоматично "битово".
viliko - напреднал
Еми не виждам защо трябва да има битово нещо в предложенията ми :? Просто казвах, че по принцип греди ме кефят или някакъв битов акцент. Въобще не съм и обръщала внимание на дограмата...а на цялостния облик - изчистен, светъл...ако си го правя аз - бих си направила нещо подобно на пратените от мен "приятни" таванчета...

само не зная, за да е удобно едно помещение със скосявания - каква горе долу трябва да е площта му, за да има "полезно" пространство, тоест скосяването какъв процент е приемливо да е от цялата площ???
silllveto - Майсторица
Не си спомням мн добре, но ми се върти нещо, че скосяване на 120см не се брои за кв.м. Но това не важи за нашите строители и продавачи. :lol:
Иначе нямам опит със скосяванията. Най-логично е да прецениш подредбата в зависимост от функциите на съответното място. Пр - ако е спалня, да е достатъчно високо за главата в седнало положение. И т.н.
viliko - напреднал
Е да, това е ясно, но не ми се иска да почвам нещо само по идеи в главата ми, щото като стане готово да няма маууу. Искам да разбера наистина как се правят подобни неща, стандарт трябва да си има, поне приблизително да се ориентирам. В една друга тема съм пуснала размерите и честно казано - никакви предложения :|

Тема "ХОЛ - ТОВА СА ПРЕДЛОЖЕНИЯ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: