Мнения и въпроси за хола
ARTU - специалист
Пускам тук темата, защото няма отделен раздел за тераси :?

Та значи ми предстои ремонт на терасата - тя е 3,5 м дължина и 1,5 м ширина. Мисля да сложа отдолу теракот, да иззидам с YTONG, колкото да стане завет от единия край. Но... Както виждате на снимката от горната тераса прокапва вода и е изронена. Искам да направя някаква козирка, но да мога да си я направя сам. Защото съм на седмия етаж и не мога да рискувам да полетя през парапета :shock:

Очаквам идеи...
На мен ми мина през ума да хвана с дюбели към горния край поцинкована ламарина с широчина около 40-50 см по цялата дължина. Защото така или иначе цялата тераса ще е облечена в дърво.

Прикачен файл

IMGP3193.JPG
IMGP3193.JPG (22.18 KиБ) Видяна 14815 пъти
emil_v r - майстор
И да полетиш, друг ще те смени и толкоз. Не слагаи теракот , а гр.грес ,или порцеланоза - така пише на плочата отдолу и е порцелан - бял материал . Направи фуга 3мм , да не се излъжеш без фуга , абс. уплътнено отдолу ! деистваи и не разсъждаваи :o
Стефан - майстор
emil_v r написа:
И да полетиш, друг ще те смени и толкоз.
Аз паднах, друг ще ме смени, и толкоз.
Какво тук значи някаква си личност....
Разстрел. И след разстрела.....червеи.

Емо, ама ти си падаш и по поезия?
EDI - майстор
За навес ти предлагам следното-купуваш си поликарбонат - 8 мм, колкото квадрата ти трябва.Продават се алуминиеви профили за поликарбонат - П образни.Правиш си рамката - колкото е дълга терасата и широка около 50-60 сантиметра.След това с три или четири S образни шини хващаш навеса за тавана с дюбели, като го хващаш 15 сантиметра навътре и на дистанция от около 2-3 сантиметра надолу от водобранния ръб.Слагаш две рамена в двата края под наклон да подпреш навеса и си готов.А, забравих, оформи водокапния ръб на горната тераса или с водокапна лайсна или с лайсна за теракот, за да капе водата на навеса.
velsi - Почетен майстор
Аз мога да споделя решение, което прилагаме напоследък при иззиждане на тераси, но мисля е подходящо и за твоя случай. Купуваш си подпрозоречна дъска, алуминиева, от който и да е склад за алуминиеви профили. Има различни размери: най-малкия е 11 см най-големия 22. Хващаш с дюбели директно в плочата така, че една част да "захапе", останалото да стърчи навън. Този профил си има наклон, има си и капкобран. Боядисан е бял, а материала изключва корозия. Отвътре можеш да си го закриеш с дървената облицовка.
ARTU - специалист
Там е въпроса, че 22 см ми е малко... Като прибавим факта, че на практика ще влезе поне 15 см под терасата, то оставащите 7 см изобщо не вършат работа. Трябва ми самата козирка да е поне 25 см
velsi - Почетен майстор
Абе никак не е малко. Пък и не е необходимо да я вкарваш чак 15 см. И 7-8 са достатъчни. Но все пак ти си решаваш. Аз само ти давам идея.
masteradmin - майстор
Не помня как се казваше материала, но навремето имаше едни сини спирки. На майка ми терасата като остъклявахме сложихме от него отгове. Много съм доволен, хем е прозрачен и пуска светлината хем е нечуплив ако хрърлят нещо отгоре няма да се счупи, velsi със сигурност знае как се казва. Защото всичко фирми които предлагат дограма го имат.
velsi - Почетен майстор
Точно поликарбонат е май. Не се сещам за тези сини спирки, но поликарбоната е хубав материал, само дето е доста скъпичък.
Тани - модератор
EDI написа:
За навес ти предлагам следното-купуваш си поликарбонат - 8 мм, колкото кв..........
То вече е предложено бе админе :-D :-D :-D

Тема "Тераса на хола" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: