• 1
  • 2
Мнения и въпроси за хола
rossi_t - напреднал
Предстои ми лакиране на паркет в хола. Знае ли някой дали миришат много двукомпонентните полиуретанови лакове?
ribnikolaevi - майстор
В едно жилище, в което не живея и лятото не затварях прозорците, мириса 5-6 месеца. Но сигурно зависи от типа лак, на мен ми го направиха "майстори" /то пък едни майстори - свършиха ли се вече тия дето работят качествено :-D следва рев от форума, чакайте да се наведа да не ме отнесе :-D /
rossi_t - напреднал
става въпрос за двукомпонентен полиуретанов лак на испанската фирма Дева.....
NRG7 - специалист
Не мирише толкова зле като други, които съм ползвал. Бързо съхне. Препоръчвам ти "Sadolin". Малко е скъп в сръвнение с масовите лакове обаче пък си заслужава с качеството си. Има два варианта - гланц и мат. Последно време май внасят произведен от Полша, ама едва ли е с по-лошо качество.
На "Дева" е бързо съхнещ,но по мои наблюдения мирис има и то траен.
Последна промяна от NRG7 на пет мар 20, 2009 10:52 pm, променено общо 1 път.
housedoktor - майстор
Ако те притеснява миризмата ,същата фирма имат и водоразтворими лакове,ползвал съм ги и са добри
rossi_t - напреднал
Поблема е, че утре сутрин идват да лакират и вече е късно да сменя лака с такъв на водна основа...знам, че късно се сетих да попитам за миризмата, но ще съм благодарна ако ми каже някой горе-долу за колко време се отмирисва, иначе ми казаха че съхне за 4 часа- това означава ли, че след тези 4 часа могат да се слагат мебелите?
Master_Kenobi - V.I.P.
rossi_t написа:
иначе ми казаха че съхне за 4 часа- това означава ли, че след тези 4 часа могат да се слагат мебелите?
Не, може да ходиш, килими и т.н., но за мебелите изчакай поне 24 часа.
А ще ти помирише ден-два, че и повече в тва гадно време, като не може да се проветрява качествено...
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Мечтателка. Не, след 4 часа не могат да се слагат мебелите. На кутията пише кое-как-кога. Ако не пише, по-добре недей с този лак.
За миризмата. Глава боли първия максимув втория ден. После се свиква. Е, на всяко влизане ще те подсеща, но после губиш миризмата.
И все пак, странно време за лакиране сте избрали.
ribnikolaevi - майстор
И последно, ако си от София, "майсторът" се казва Боби и е много едър, по-добре намери причина да отложиш или откажеш.
Spokoiniq - майстор
Дева-та е много добър лак, но да знаеш че преди година и нещо смениха нещо в производството и това дето се водеше сатен замяза на гланц, та за сатен ефект да сложат направо мат, двете ми спални са с такъв.Освен това , какви 4 часа, грундира се първо, после една ръка, съхне 2 дни, междинен шлайф, още една ръка, понякога и трета може да се наложи.Всичко с междинен шлайф и чакане.Като искаш бързо и лесно-ламинат!
  • 1
  • 2

Тема "лакиране на паркет" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: