Здравейте, пускам си тук темата понеже не успях да преценя за коя секция е точно. Вече питах в темата за ВиК, но реших преди да започна с каквото и да е, да попитам за съвет, понеже работата е сложна като идея (поне за мен). Прилагам скица на част от апартамента и какво точно се опитвам да направя. Трябва по някакъв начин да прекарам тръба 50мм за отходна вода след мивка с дебит 6л./минута. Основният проблем е коридора с дюшамето. Трябва да изрежа част от самото дюшаме да къртя през стената докато стигна камениновата тръба от другата страна (там пода е с плочки правени незнайно кога, под тях верояно е мозайка, но може и да не е). Самата каменинова тръба имам идея как да я пробия вече (очертавам кръг за тръбата 50мм и дупча по самата окръжност с видирано свредло 10-12 дупки или колкото се съберат и после го махам като капаче). Лошото е че трябва да стане през самата стена под нивото на пода. Сградата е на около 130г, много масивна, единственото което незнам е дали е гредоред или плоча под дюшамето и затова се притеснявам да реша смело пода. В кадастъра и общината не можаха да ми помогнат, след наводнения и пожари и незнам какви още бедствия, имат проектите на сгради за последните 25 години. Финансите взеха да намаляват а трябва да свърша с въпросният ремонт възможно най-скоро. Незнам кого бих могъл да попитам (архитект, строителен работник, друг?) да ме просветли по въпроса какво точно има под дюшамето а и откровенно се притеснявам че ще трябва да дам една торба с пари само за консултацията. Мой колега видя схемата и ми каза че според това къде е носещата колона, според него не е гредоред и да действам смело, но искам да чуя още мнения по въпроса. Другият вариант е с резервоар и помпа за който питах тук http://www.napravisam.bg/forum/viewtopic.php?t=24248 Всичко ще го правя сам, не съм майстор но каквото хвана го завеждам до край, а тук така или иначе нямам избор. По-късно мога да приложа и снимки ако е нужно или допълнителни пояснения за нещо което не съм се сетил да опиша сега. Чакам вашите съвети и предложения. Благодаря предварително на всички отзовали се. Поздрави 
П.С. Боря се със системата за прикачване на файлове затова още няма снимка
П.С. 2 Мога да кача снимката с по-голям размер накъде другаде с линк ако трябва да се види с висока резолюция.

П.С. Боря се със системата за прикачване на файлове затова още няма снимка
П.С. 2 Мога да кача снимката с по-голям размер накъде другаде с линк ако трябва да се види с висока резолюция.
Прикачен файл
Proekt
proekt.jpg (41.39 KиБ) Видяна 2852 пъти