• 1
  • 2
Мнения и въпроси за хола
solo5 - майстор
Увод: преди известно време си взех гарсониера, старо строителство
правя изцяло основен ремонт, като стане ще отворя отделна тема с много снимки :)
Имам проблем относно пода във всекидневната
понеже предния собственик е бил с мокет, като го махнахме мазилката беше изронена на буци
предполагам не е била направена циментова замазка, а само цимент и пясък и затова е станала ронлива
в другите помещения имаше балатум и затова там си е 6 (явно C-200 е заздравило доста замазката :lol: )
изкъртих ги буците и закърпих със силна циментова замазка
но трябва да се нивелира по-добре и смятам да направя финна замазка от 1,5см с фибри и каквото се полага там
искам след това да сложа изолация от фибран за под с дебелина 3см
и върху него ламинат
имам възможност да вдигна нивото макс със 7см
Въпрос: Този фибран макар да е много твърд може ли да поддаде след време
искам хем да топлоизолирам, хем да се подравни за ламината
Какъв съвет ще ми дадете :?
EDI - майстор
Използвай подови плоскости XPS на АСТРОТЕРМ.Подовите са розови на цвят и са с много висока плътност.Залепи плоскостите и няма да имаш проблеми.
expander - специалист
Тази замазка, която ще запечатиш с XPS, замислял ли си се как ще съхне? 1.5 см замазка не са малко, а на някои места ще е и по-дебела доколкото разбрах... Това си е значително количество влага.
solo5 - майстор
ми първо като направя леката замазка, ако я оставя да изсъхне добре няма ли да стане :?
После не знам ако залепя XPS но не навсякъде, а да оставя място което по-късно да затворя няма ли да стане :?
В крайна сметка как съхнат външните изолациите, нали и те се запечатват :?
Ако имате други идеи казвайте :roll:
... смятам да сложа XPS за под в целия апартамент
На терасата в кухнята може да е 5см щото я вкарах вътре в стаята
... А може и в цялата кухня да е 5см щото изведохме мивката до терасата. Мръсната канализация е 50mm, вкопах я, но накрая иска яко покриване заради наклона :) [/img]

Прикачен файл

кухня.jpg
кухня.jpg (27.96 KиБ) Видяна 22390 пъти
hygro - майстор
solo5 написа:
... (явно C-200 е заздравило доста замазката :lol: )...
solo5 написа:
ми първо като направя леката замазка, ако я оставя да изсъхне добре няма ли да стане :?
C-200 е прекъсва капилярните пътища в замазката и е смърт за съхненето. По-добре да се избягват подобни добавки, когато скоростта на осушаването е важна... :warn:
Дори мощни строителни осушители не успяват да помръднат влагата на замазка с C-200 за два месеца.
solo5 - майстор
добре да обобщим:
дотук разбрах, че ако положа 3см или 5см топлоизолация от XPS за под и върху част от него сложа теракот,
а върху друга - ламиниран паркет няма да имам проблем със здравината на пода :?
expander - специалист
С ламинирания паркет не би трябвало да имаш проблеми да се нареди, но с теракота според мен няма да се получи. Когато се поставя теракот обикновено се прави армирана замазка върху изолацията. За паркета няма да има проблем, ако при натоварване основата поддава с 1мм, но керамичната плочка ще се спука след време...
masteradmin - майстор
Да за плочки наи добре да се слага арматурна решетка над изолациата.
solo5 - майстор
аа, това за армираната мрежа съм го чел тук и го знам :)
обаче имам въпрос точно с метална решетка ли да е
или става ли и с пластмасова мрежа или с рабица (метална) :roll:
expander - специалист
Рабицата няма да може да поеме натоварването според мен, тя по-скоро се ползва за да се спасиш от напукване на замазката, но няма носеща функция. Мисля, че трябва поне около 4см армирана замазка, продават се готови решетки, от които си режеш необходимите парчета. Аз поне направих така.
  • 1
  • 2

Тема "Ще стане ли здрав под ако се положи топлоизолация от фибран?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: