Мнения и въпроси за хола
Evgeni30 - специалист
Едно въпросче:

монтирах хубав полилей ( за 300 лв) на стара кука и дървена пластина в хола ми.....

И си мисля , че може да не е много здраво, въпреки че доста дърпах куката и не се откъсна, но дървената пластина е леко хлабава и е циментирвана в гипсова розетка (не знам как точно е правено преди 25 г).

Мисля си да махна пластината и старата кука.....и да навия една нова кука в тавана, който е панел..... без дюбел, просто да навия внимателно куката до край (на дълбоко в панелния таван). Какво мислите за това?

Мерси предварително !
negramoten - специалист
Според мен розетката просто е била положена в панела заедно с окабеляването и после само са пробили дупка на горе и са сложили дървеното трупче, в което са завили куката за полилея. Ако искаш да си сигурен аз бих набил един анкер с кука или ако извадиш трупчето и не искаш да дупчиш сложи един химически дюбел на мястото на трупчето и си готов.
Evgeni30 - специалист
Извинявай, какво представлява химическия дюбел....?

аз нямам инструменти (бормашина и дрелка) и за това си мисля да пробвам да завъртя куката (от тези за простор) в панела......мисля, че може да се завие здраво и надълбоко

леко ще я чукна с чук и после като влезе малко.....може да се навие доста здраво в панела?
Borizanov - специалист
Колега, ако така ти харесва как изглежда, и имайки предвид, че си опъвал куката и не е поддала, а и това , че нямаш инструмени под ръка.... по - добре не пипай повече да не си отвориш главоболия. Това е моят съвет.
Evgeni30 - специалист
А по-принцип ако намеря майстор с инструмент:

става ли с дюбел и кука след като се пробие с бормашина в тавана?

Дали ще е здраво?
Borizanov - специалист
Абе само си усложняваш живота ама айде.

Тавана не каза какъв е - гредоред, бетонна плоча...
Ако е бетон, с бормашина и дюбел спокойно после може да изпозлваш полилея и за бесилка.
Друг е въпроса дали си заслужава, ама ти си знаеш.
Evgeni30 - специалист
Блокът е панелен

Аз имам няколко неща за монтиране (освет. тяло за баня, домофон и тая кука)

И е добре да си викна майстор и да му платя и готово.
Borizanov - специалист
Добре, що не вземеш за парите които си определил за майстор да си вземеш една ударна бормашина и да си го направиш сам. Като свършиш удовлетворението е голямо, гарантирам ти. Също така се отразява много добре на самочувствието. Пробвай, па ако оплескаш нещо майстор винаги можеш да викнеш.
Evgeni30 - специалист
Прав си, обаче аз по принцип точно от пробиване (в плочки и панел) много не разбирам), не съм работил с бормашина и от монтаж на домофони също.....

Иначе цял апартамент изремонтирах и обзаведох. И с течение на времето го прецизирам, :)

Ако не си намеря майстор, сам ще се справя сам.

Ако искаш ми напиши скайпа си, да си пишем вечер, :)
Borizanov - специалист
Скайпа ми е mite_rz ама много рядко влизам.
В плочки се пробива е бургия с видия, като в началото пробиваш без ударната вункция на бормашината, а както нормално си пробива. Това за да не се напука плочката. А зада пробиеш баш където искаш - лепваш една лепенка на мястото, най-добре анкерпласт ли се казваше, лейкопласт ли ... абе сещаш се. ..... и пробиваш.

Тема "монтаж" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: