Мнения и въпроси за хола
valerko - специалист
Ще слагам ламинат вкъщи та въпроса ми е има ли тука човек, който да не е махал мокета а направо да е редил ламината отгоре. Знам, че се маха мокета, запарвал се отдолу, замирисвал, обаче знам какво чудо ще стане ако го махна, патил съм с балатум. Моля за отговори само от такива които са слагали в/у мокет. Най-вече ме интересува има ли миризма след време или няма?
Ivo_Dinkov - специалист
Според мен ще замирише.
защо ще си усложняваш насила живота- махай мокета, подложката не е много скъпа, а ако се страхуваш, чр ще изкривиш пода като махнеш мокета, според мен бъркаш.
valerko - специалист
Махал съм балатум, такива дупки се отвориха, сигурно 8-10 см дълбоки, видях се в приключение, и тука ще стане същото, трябва за 1 ден да го направя, не мога да слагам замазки, не мога да чакам замазката за стяга. Иначе знам как трябва да стане както го пише по дебелите книги. Просто ми трябва някой, който е правил тая галимация да каже дали мирише след време /година, две, три/ или не мирише.
Ivo_Dinkov - специалист
Отлепих балатума без нито една дупчица, а беше плътно лепен.
За каква стая ти трябва помещението- ако можеш да си позволиш да не го ползваш 2 дни, докато стегне замазката, ако се наложи да кърпиш, после максимум месец ще трябва да дръпне измазаното по дупките, които евентуално ще зейнат, но ще си ползваш стаята. а ламинат можеш винаги да наредиш.
Пак ти казвам, открих, че претупаните работи само проблеми създават.
valerko - специалист
Спалня е помещението. Абе знам как трябва да стане просто търся човек да каже смърди ли или не смърди след време.
kivanov - специалист
Здравей, вкъщи наредихме паркет върху мокет, който си насмърдяваше леко, но вече близо година и половина няма и следи от миризмата :)
Todor - специалист
Виждал съм такова изпълнение, не съм усетил да мирише. Но е в познати, т.е. незнам ако дълго време е затворено дали няма да се долавя това от което се опасяваш.
zemo - напреднал
В къщи е така ,миризма няма
Chefo77 - майстор
Миризма се появява само ако самият мокет е бил третиран с нещо миризливо (включително и крака :)), не е бил чистен редовно и т.н. Другият вариант (и по-често срещан) е при наличие на влага - тогава гаранция замирисва.
ako нямА влага или преди това не е миришел няма как сега след като е сложен паркета/балатома да замирише
_______________________________
Ако имате достатъчно време може да го почистите/изперете с подходяща машина и да наредите паркета :)

Тема "Ламиниран паркет върху мокет става ли?" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: