Мнения и въпроси за хола
alexiva - специалист
Здравейте,
ситуацията след като махнат мокета е видима от снимката. Може би е Хелметекс, може би друго. На места се лющи, на места няма мърдане. Мисля да махна слабото , но какво да правя другото? Мога ли да направя замазка върху него като преди това положа дълбокопроникващ грунд?

Прикачен файл

Photo-0015.jpg
npnconstruction - специалист
Направи обикновена замазка, но гледай да е поне 4-5 см, не е задължително, но е по-добре да е армирана. И по-тънка можеш да направиш, но рискуваш да се напука. Все пак гледай и нивата в другите помещения да съвпадат, преходните лайсни повече от 5-10 мм не могат да скрият.
alexiva - специалист
Аз мисля само да нивелирам пода, в цялото жилище. Така,че на места замазката може да е съвсем тънка/примерно 2-3 милиметра,максималната дебелина ще е 2 см./ Питането ми е ще хване ли върху това лепило, защото не може да се махне. Варианта да се махне е да се кърти старата замазка. Чудя се дали да не е саморазливка.
npnconstruction - специалист
Бетонконтактът ще ти свърши работа, по този начин се повишава сцеплението между старата и новата основа. Саморазливната замазка, не мисля, че е най-подходяща в случая особено на места при дебелина от 2 см. Тя е по-скоро за фино подравняване от порядъка на няколко милиметра, а и цената й не е малка. За нивелиране, според мен, е най-добре с обикновена замазка, в твоя случай ще е по-тънка, като отгоре й вече можеш да сложиш саморазливна, особено ако ще редиш ламинат.

Тема "Замазка върху лепило?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: