Мнения и въпроси за хола
icemans - специалист
Стаята в която смятам да го поставям има една стена която е под ъгъл спрямо другите. И сега проблемът ми е как точно да сметна как да отрежа ламината за да пасне. Прилагам снимки, ако можете да се ориентирате по тях.
Изображение
Изображение
Subsa - специалист
Зеге,
и криво да е, нали после има лайсна, ще скрие майсторлъка :)
icemans - специалист
Аз знам с какво да го отрежа. Интересува ме как ще е най-добре да го сметна за да пасне. Не едно към гьотере!
Bambookita - специалист
Ох ! Много е трудно ама ще попитам жената щото е магистър, а пък аз съм само бакалавър. :-? :-?
kiroslavov - специалист
Мисля че със схема ще е по-разбираемо, отколкото да ти го обеснявам само с думи. Дано ти стане ясно. Не е въобще сложно. Имай впредвид че трябва да оставиш около 0,5см разстояние от паркета до стените.

Прикачен файл

123.jpg
123.jpg (58.1 KиБ) Видяна 9287 пъти
ZEDYCUS - майстор
По принцип ламината се лепи надлъжно на светлината(прозореца) Киро ти е показал нагледно как да си земеш база, ти само си завърти ламината перпендикулярно на джама. И почни от другата страна ако е с прав ъгъл до вратата стената.
icemans - специалист
Ей, вярно, че изглежда доста просто. Там където си писал "Това предполагам знаеш как да го скроиш" няма ли и то така да се измери?!? Иначе благодря ти за схемата която си си играл да направиш. Много разбираемо е.
icemans - специалист
ZEDYCUS написа:
По принцип ламината се лепи надлъжно на светлината(прозореца) Киро ти е показал нагледно как да си земеш база, ти само си завърти ламината перпендикулярно на джама. И почни от другата страна ако е с прав ъгъл до вратата стената.
Да, от другата страна е прав ъгъла. От там ли е по-добре да започна?! Аз мислех да го подкарам от скосената част към правата.
Chefo77 - майстор
Карай го от скосената към правата страна. Първо че ламинатът ти е с дясно закопчаване, т.е. по-лесно се реди отляво надясно. И второ - ако сбъркаш ъгъла, винаги можеш да коригираш без да хвърляш дъската. Гледай застъпката да е поне 30 см, т.е. дъските на два съседни реда да се разминават с поне 30 см. Другото Киро ти го е обяснил (поздравления за схемата) - само дето 0.5 см е малко, особено ако е нова кооперация - направи го около 1 см отстоянието от всички стени.
И последно - на стената се слагат первази, лайсните са между различните помещения :)
icemans - специалист
Аз мисля за клинове да използвам парчета от ламината, тъй като нямам други. Той е 7мм. А иначе за первази не съм говорил, но съм подготвил такива. И като стана въпрос и за лайсните - в стаята има и гранитогрес. Т.е. ламината на места ще граничи с него. Какво разстояние да оставям м/у ламината и гранитогреса? Същото каквото и до стената ли, т.е. 7мм?

Тема "Рязане на ламинат под ъгъл." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: