Мнения и въпроси за хола
Supercoooooool - специалист
Здравейте,

Предстои ми боядисването на апартамента и то всички стаи са със сравнително светла боя върху гипсокартон стени. Шпакловахме и изравнихме нещата и сега съм в процес на търсене на боя и грунд. Искам да попитам тези от вас, които са боядисвали с матови бои на Dulux какъв грунд използваха преди боята. Препоръчаха ми за най-добър резултат да е от същата марка и гледам това трябва да е:

Изображение

Според вас правилния грунд ли е или има и други варианти. Не е много евтин като цена, но като се има предвид цените на боята на Dulux може би е нормално.
Shark - специалист
Принципно е хубаво да са от една марка!

Аз съм ползвал грунд на Титан и боя на Dulux и не е имало проблем.
Днес ходих до магазин за Dulux и взехме грунд, реално бяла боя, която се разрежда и служи за грунд. Този другия беше 3 пъти по-скъп и май е за покриване на неравности и други по-тежки ситуации.
Shark - специалист
Този "грунд" на Dulux 3x1 излиза много скъп и реално се ползва за корекции.
Хубаво си направил, че вземаш от една марка. Реално Dulux нямат грунд.
Не знам от къде пазаруваш бои на Dulux, но аз като правих маркетинг за цени, някои представители си бяха седнали на мозъка.
Не знам направих ли правилния избор на дистрибутор на Dulux, но бързаме с направата на апартамента и специално за боята не проверих за оферти от различни фирми. Само в Практикер я вихдях, че я предлагат, но там не тонираха та взех латекса от Аурека на Симеоновско шосе.

За "грунд" ми предложиха Dulux SuperMatt като цени за 5 литра дойде 54 лева, за 10 литра - 104 лева. За боите за стената - Dulux Diamond Matt ми излезе 60 лева за 2.5 литра и 113 лева за 5 литра. Казаха че боите са на една цена независимо от цвета. За банята взех Bathroom+ - 2.5 литра за 52 лева. Надявам се да не съм се "прецакал" много като цени, но по принцип не очаквах да излезе малко като пари, гледах ги в английските сайтове Dulux под 20-30 паунда нямаше за 2.5/5 литра.

Ако боята си е качествена вероятно си заслужава парите.
Shark - специалист
И аз пазарувах от тях, но не от магазина на Симеоновско шосе. Не ми хареса, че пазарувах за близо 1000 лв. и си направи устата за отстъпка, но не се получи.
Dulux Diamond, тази серия я дават 10 пъти по здрава от обикновената боя, но ме отказа цената. За количеството което ми трябваше...

Купи си от техните мечета с най къс косъм, не са скъпи и са хубави. Стената става гладка и го няма този портокалов ефект, като от мечета с косъм като на пудел. Майсторите не ги харесват защото по често трябва да го топи във ваничката :)
Точно от тези мечета взех, бяха и на промоция, та се получи добре..наистина не са скъпи, а изглеждат доста добре..ще видим как се справят в боята.

Относно Diamond Matt, казаха ми че за 40 квадрата покритие оскъпяването между Vinyl Matt и Diamond Matt e 20 лева. Първоначално мислех само с нея в коридора, а в хола да е с Vinyl Matt, но ми казаха че покритието има различна текстура и реших да инвестирам в Diamond за целия апартамент, ще видим наистина дали е рекламен трик или си е здрава и се мие боята. Като знаем децата как цапат понякога човек може би си заслужава да инвестира в миеща се боя.

Тема "Подходящ грунд за Dulux боя и гипсокартон?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: