Мнения и въпроси за хола
Supercoooooool - специалист
Имам следния въпрос - предстои ни слагане на дървен паркет и плочки в апартамента. От мястото, където купихме паркета ни казват че трябва първо да се сложат плочките и да се боядиса (и реално всички мокри процеси) и да се даде едно 5-6 дни да изсъхне добре преди да се слага паркета иначе ще се раздуе. Майсторите пък, които ще слагат плочките казват, че не е така и даже е по-добре да се сложи първо паркета, за да може плочките да се вдигнат на точното ниво (въпреки че ние знаем точно колко е паркета като мм).

Според вас кое е правилно като последователност - паркет и после плочки или плочки и след това паркет?
kiroslavov - специалист
Аз първо бих сложил плочките и след това паркета. Като правих ремонта вкъщи последователността откъм тези материали беше следната - плочки-> латекс -> паркет
VLADO66 - майстор
Майсторите ако са добри ще си направят сметката,а при положение че ще има преходна лайстна тя може да обере няколко мм. без дискомфорт.
Supercoooooool - специалист
И аз това си викам. Първо, че паркетът го знаем колко мм ще е и дори и да се сложи в последствие разликата ще е 1-2мм максимум, а лайсната позволява до 6мм разлика в нивата. Просто не ми се рискува с поставяне на паркета преди плочките ако все пак има и минимален шанс да раздуе някъде..но все пак не съм професионалист и затова писах във форума да кажат хора, които са правили двете неща.
housedoktor - майстор
Правилно са ти казали -първо мокрите процеси .А този,който слага плочките се нуждае само от няколко паркетини или нещо с дебелината на паркета за да си вземе нивото.
Chefo77 - майстор
Supercoooooool написа:
Имам следния въпрос - предстои ни слагане на дървен паркет и плочки в апартамента. От мястото, където купихме паркета ни казват че трябва първо да се сложат плочките и да се боядиса (и реално всички мокри процеси) и да се даде едно 5-6 дни да изсъхне добре преди да се слага паркета иначе ще се раздуе. Майсторите пък, които ще слагат плочките казват, че не е така и даже е по-добре да се сложи първо паркета, за да може плочките да се вдигнат на точното ниво (въпреки че ние знаем точно колко е паркета като мм).

Според вас кое е правилно като последователност - паркет и после плочки или плочки и след това паркет?
Мисля, че можеш да отговориш сам на въпроса, когато отговориш на този: "Къде ще отиде влагата от изсъхващото лепило за плочките :)
Ако един плочкаджия не може да направи плочките по зададено ниво, да му сЕра на майсторлъка ...
Много, ама много да внимават къде "ще спрат" плочките спрямо затворената врата, за да може лайсната да остане точно под нея и да има нормална фуга между двете настилки.

Тема "Паркет преди слагане на плочки или обратно?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: