• 1
  • 2
Мнения и въпроси за хола
Supercoooooool - специалист
Здравейте,

Харесали сме си снежно бели корнизи от стиропор, които планираме да боядисаме с цвета на тавана. Ето как изглеждат:

Изображение

Решили сме пердетата да са на релси, закачени за тавана и при тези корнизи това означава на стената с пердетата този корниз да бъде издаден 10-12см навътре в стаята и зад него да са релсите и пердетата. Майсторът ни каза, че за това трябва корниза да има прав ъгъл отзад, защото така бил най-надеждният начин за захващане с най-голяма площ, но след много търсене не мога да намеря голям корниз с прав ъгъл за целта. Всички са извити по този начин от снимката и реално за захващане в частта, където ще са релсите остава само горната част на корниза, която не е много.

Въпросът ми е има ли някой от вас подобен тип корнизи и пердета на релси на тавана и надеждно ли е да се залепи със силикон корниза само в горната си част там?
шоп - майстор
Няма никакъв проблем. Стиропореният елемент е чисто декоративен и не е подложен на натоварване.

Залепи го не със силикон, а с лепило за стиропор. Може и с монтажно лепило, но предварително направи проба дали лепилото не разтапя стиропора.
jekasus - майстор
+1
Често го правя по тоя начин и не само в БГ :-D
Ама само да си спомня как се казва течния пирон, дето го ползвам в БГ. :?
EDI - майстор
Аз ги лепя с ПАУЪР ФИКС на ХЕНКЕЛ, то е за стиропор, лепи здраво и без проблеми.
Да задам втори въпрос към тази тема. Днес се зачудих как точно ще се свързват корнизите по ъглите, че не са абсолютно прави, а тези дъги нямам идея как да ги напасна ръчно. Гледах самия производител е направил някакъв инструмент за рязани точно за ъглите:

Изображение

По принцип има ли някаква формула за изчисляване на ъгъла или дъгата, която се реже от корниза. Прилича ми на срязване по 45 градуса, но не знам при тези дъги на корниза дали трябва по права линия да се реже или с някакъв шаблон. Някой, който е лепил подобна форма корнизи може ли да сподели как става трика?
jekasus - майстор
Аз така - https://www.youtube.com/watch?v=9x-5s1tbH5U Всички други варианти съм ги отхвърлил, като непрактични.
Изглежда добре..какво точно е това и къде мога да си намеря такова?
EDI - майстор
Ами навсякъде има герунг циркуляри, ама за едни корнизи не си заслужава да си купуваш.Освен ако после не си го ползваш в работилницата.
А дали този инструмент ще го има някъде в големите магазини за ползване или под наем? Едва ли..., може би в крайна сметка ще се действа по стария метод с трион със ситни зъби...
Всъщност има под наем..За 9 лева на ден - http://www.kirov.net/?cid=1138&pid=3877. Май най-добре да си го наема като почна с рязането.
  • 1
  • 2

Тема "Стиропорени корнизи и пердета с релса на таван?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: