• 1
  • 2
Мнения и въпроси за хола
mmetodiev - специалист
Здравейте,
Искам, стар буков паркет да го изцикля и да уеднаквя доколкото е възможно цвета му. Някои от паркетините са по тъмни, други по светли. С байц или някакъв лак мога да постигна относително равномерно потъмняване?
Предварително благодаря за компетентни отговори.
EDI - майстор
Може да ползваш лазурен лак за оцветяване и отгоре 2-3 слоя от лака, който си избрал.
bimbaeco - майстор
Миналата седмица излезе тема за байц. Не е лошо да я видиш. Имай предвид, че ако има кит или лепило, или ако на места е останало от стария лак по паркета, байцът (или лазурният лак) няма да хванат върху него и ще останат по-светли петна. Ако ползваш лазурен лак, гледай да го втриеш, а не да го мажеш с четка, защото може да се олющи. Букът е с много сбита структура и не знам как би попил (особено като е стар и добре изсъхнал) и дали ще може да го уеднаквиш на цвят. За такива дървесини някои предпочитат да пръскат пигмента с пистолет, но така остава потенциален проблем с лющене, особено като става въпрос за под. Бих те посъветвал да използваш сравнително по-светъл пигмент и да тестваш някъде ефекта му (където няма да се вижда, ако стане гаф) преди да почнеш да нанасяш върху целия под, за да няма неприятни изненади.
Последна промяна от bimbaeco на пон авг 12, 2013 1:49 pm, променено общо 1 път.
nikolson - майстор
Къде е Миланов? Тъкмо той може да даде мнение!
Иначе, има т.нар. изравняващи байцове, напр. masquelac, ето http://www.mbm.bg/page.php?n=196647&SiteID=882
обаче не знам как се процедира, само съм чел. :lol:
mmetodiev - специалист
Аз също мислех с байц, но майсторите мрънкат че като се нанася, там където се застъпват мазките или валяка ще бъде по тъмно. Няма да стане равномерно. Логично е.
toni_g79 - специалист
mmetodiev написа:
Аз също мислех с байц, но майсторите мрънкат че като се нанася, там където се застъпват мазките или валяка ще бъде по тъмно. Няма да стане равномерно. Логично е.
Ми веднага ги изгони тези "майстори".Байц не се нанася с валяк,или требе да си мега-супер спец за да го направиш равномерно само с валяка :-D
Без да съм спец по подовете,мисля че ,ако се налага китване ,то трябва да става с кит,който се смесва със стърготини,за да може да хване байца,после вече нанасяне на байц по ПРАВИЛЕН МЕТОД,лакиране шлайфане и т.н
mmetodiev - специалист
Е аз като ги изгоня, трябва да намеря други. От Монтана съм и те са двама трима в града. Сега в момента го циклят. Става въпрос за около 100-110 м2. Една зала в младежкия дом в града. Сега и правят ремонт и искам да добие по друг вид.
parketmilanov - специалист
за голямо мое съжаление , след години експерименти успехи и неуспехи , преминавайки през всички /подчертавам абсолютно всички вносители на пазара за такива химии/ се оказа че вечните класики са си още на мода.
Перефразирам :
пробвали сме всички байцове, байц лакове, на водна и на каквато се сетите основа и Sirca ,Ica ,Bona,Aregini,i други .
с колегите решихме че сикенс и Levis са марките с които успеваемоста на тониране на паркет ни е 100% .
иначе и най -малката промяна на темперетурите нанасят непоправими щети на паркета и сме се резилили толкова злощастно съответно за да излезнеме с чест от обекта преправяме за наша сметка докато стане , че сикенс е моя фаворит за момента от 3 години насам .цветовете са много ,стоят красиво и най-важното просто си стават.:)
моя съвет е започнете от зад напред попитайте вашите майстори с коя система тониране и лакиране ще се справят най-качествено и им се доверете , ако няма в монтана попитайте във Враца или пък в София -за такава квадратура няма да срещнете проблеми с интерес към вашия обект .
поздрави и успех а и да закачите после снимки след интервенцията върху паркета.
Chefo77 - майстор
Аз ще си замълча за байцването :)
Тони, не си съвсем прав, да знаеш :)
parketmilanov - специалист
AAAAAAAA не така чефо ...нали затуй е форум да споделяме мъдри мисли въжделения , опити ,успехи,провали :)
казвай си без бой !!!!:)
  • 1
  • 2

Тема "Байц, или лак за потъмняване на паркет?" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: