Мнения и въпроси за хола
nikibol - специалист
Здравейте съфорумци.
Започнах ремонтче в хола. Една част от него ще е с гранитогрес, а другата ще е ламинат.
Мислех да правя замазка. Извиках майстор, той замери, гледа, смята и каза, че няма нужда от такава. Взех да лепя плочки /уж на гребен/ ... да ама не. Първоначално се пълнеше по малко, но сега взе да става доста /около 1 - 2 см./. Имам да слагам още 3 реда плочки, но там нивото е още по ниско. Явно майсторът нещо не е измерил и преценил както трябва.
Ами сега: С какъв материал да направя някаква първоначална замазка или... по какъв начин да повдигна нивото, преди лепенето на плочките? Чувал съм, че обикновенната замазка се прави с дебелина над 3 см., но дали е така.. не знам.
Следователно трябва да мисля и какво да правя с нивото под ламината. Как да процедирам там?
Благодаря Ви предварително.
boretobobo - специалист
Да замазка се прави над 3см за да не пука иначе като напука под плочките
почват да щракат като кастенети.
Има саморазливна замазка еластична над 2 см ако пък трябва много да пълниш сложи
2см фибран и отгоре пак саморазливна
VLADO66 - майстор
Направи една ръка пълнеж с лепило и цимент 1:1,изчакай да дръпне и реди отгоре.
nikibol - специалист
VLADO66 написа:
Направи една ръка пълнеж с лепило и цимент 1:1,изчакай да дръпне и реди отгоре.
ОК. Смяатм, че с лепилото и цимента е по добрият вариант, че само с лепилце.. бая соленко излиза/да остане и някой лев за бирица :drinkers: /.
Все пак.. очаквам вашите мнения и предложения.
jekasus - майстор
http://www.youtube.com/watch?v=oz7WsCoBVGg
Варианта, който съм прилагал - гребен с лепило и замазка до 2 см. И като стегне малко, мятам плочките.
Но си провери нивела, да не лъже повече от тоя на майстора :-D
VLADO66 - майстор
jekasus написа:
Варианта, който съм прилагал - гребен с лепило и замазка до 2 см. И като стегне малко, мятам плочките.
Бах маа му-така се слагат тротоарни плочки.И какво е това специално лепило че го икономисват толкова :?
nikibol - специалист
ОК.
Процедурата за плочките е разбрах и почти съм към края, а какво да права за повдигане на нивото под ламината.
С какво да направя замазка. Ако сложа и там лепило.. как да го изтегля????? Някак си не ми е ясно как да го направя.
Помагайте.
VLADO66 - майстор
С колко трябва да повдигаш :?
jekasus - майстор
VLADO66 написа:
jekasus написа:
Бах маа му-така се слагат тротоарни плочки.И какво е това специално лепило че го икономисват толкова :?
На Вебер, за стени, май беше около 60-70 лв за кофа 35 кг. Туй американското ще е по-скъпо :?
nikibol - специалист
nikibol написа:
ОК.
Процедурата за плочките е разбрах и почти съм към края, а какво да права за повдигане на нивото под ламината.
С какво да направя замазка. Ако сложа и там лепило.. как да го изтегля????? Някак си не ми е ясно как да го направя.
Помагайте.
Трябва да повдигна от 0 до 25-30мм.

Тема "Как и с какво да изправя пода на хола???" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: