Мнения и въпроси за хола
totko - специалист
Здравейте!
Решили сме с жена ми да направим барплот между кухнята и трапезарията. В момента двете помещения ги дели врата и стена, като идеята е да се махне вратата и да се разбие част от стената и да се направи плота. Като основа за барплота ще използваме самата стена, но все още се чудим на какво разстояние от пода да започнем да събаряме?
Бола - специалист
Здравей,
Зависи за какво ще се използва.Ако ще е по преднезначение(а не само като преграда),то стандартно височината е от 1100мм до 1200мм(ако ще слагате барстолчета).Иначе може и да се направи стената на нивото на кухненските шкафове(предполагам на терасата ще има такива),и с дистанционери и кухненски плот да се направи след това височината която написах(но така няма да се закрива гледката към терасата,ако това целите).Иначе височината на кухненските шкафове заедно с плота е 85см при вградени уреди,и 90см ако има свободностоящи уреди под плота.Самата дебелина на плота обикновенно е 28мм.
totko - специалист
Благодаря ти Бола за точния, изчерпателен и подробен отговор!Значи целта е да си сложим след време барстолчета и да си пием кафето на това плотче. Представям си как съм седнал на барстолчето, а жената в кухнята прави кафето и ми го поднася, може и обратното :) Изображение . След това жената минава за сметката, но предполагам че плащането може да се уреди и в натура Изображение Изображение
sav - помощник
В квартирата ми има барплот с височина на прозорец( махнат е и е приобщена терасата), използвам го за да си слагам саксиите и кафеварката, но докато направя кафето ръцете ми умаляват :oops: , много е високо. За да го ползвате за нещо повече от преграда го направете с височината на шкафчетата и пак ще си пите кафето на него на малко по-ниски столчета :-D
totko - специалист
Ок sav и това ще го имаме в предвид.
Вчера след като се върнах в къщи, с жената начертахме по стената една линия на височина 110 см и се изредихме сумата и народ да "пробваме" височината :lol: , а след това си играхме на една игричка с нея Изображение
Днес като се върна, ще му дръпнем втора линия на 85 см и ... пак ще играем с жената на "скромна барманка и извратен клиент" Изображение :wink: :lol:
Бола - специалист
много хормони напират в теб....май ще забавите ремонта,да не питаш скоро за детска :lol:
totko - специалист
Бола написа:
много хормони напират в теб....май ще забавите ремонта,да не питаш скоро за детска :lol:
:lol: Охх тези хормони, много разсейват и бавят ремонта. Ахааа да почнем нещо да ремонтираме с жената и ... следва голяма пауза :lol: Детската стая сме я оставили за най-накрая, но както е тръгнало може първо нея да почнем да ремонтираме :wink:

Тема "Въпрос за барплот между кухня и трапезария" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: