Мнения и въпроси за хола
toshetozaz - специалист
Интересувам се от вратите от снимка ,но изниква един въпрос.Как да се направи ,така че при отваряне/затваряне първата врата да издърпва втората и сътветно третата?
Не ми се ще да дърпам всяка една по отделно.
Изображение
lov - майстор
В место много обяснения иди и разгледай една плъзгаща се алуминиева дограма. И ще разбереш как вратите се закачват една за друга.
на тези дървените е същото и съвсем лесно за направа. Има две первазчете на всяка врата които са с дебелина съвсем по малко от колкото е разстоянието между две съседни врати.Представи си че първата вече е излязла до край и тогава това опира на другата и почва да я тегли.
казах ти да погледнеш на алуминиевите защото там тези неща служат и за уплътняване защото на тях се монтира и четка. А такава може да се сложи и на дървената и е много по добре като се направи. Иначе служат само за фасада и не уплътнява хептен нищо.
И понеже има подобни един съвет от мен. Прави си ги само с горно водене иначе тези лайсни в пода са голяма гадост и трябва винаги да са идеално чисти.
toshetozaz - специалист
Мерси за съветите,ще потърся алуминиева да разгледам как са захванати една за друга.
Чираче - майстор
lov написа:
един съвет от мен. Прави си ги само с горно водене иначе тези лайсни в пода са голяма гадост и трябва винаги да са идеално чисти.
Става и с ДОЛНО водене, и БЕЗ лайсни в пода. Водещите шипове са закрепени в края на всяка врата, и влизат чрез планка в профила на предната врата , който е закрепен от долу на вратата. :? И задължително четка от долу на всяка врата от към видимата част при затворено положение на вратите.

Не знам дали го обясних разбираемо.
lov - майстор
Разбрах за какво обясняваш но и аз също малко неточно се изразих. Имах в предвид да са само с горна релса и от долната страна на няма никакви колички и ролки.
А иначе когато са повече врати то няма как да стане по друг начин освен както го обясни. Всяка врата е вързана към следващата иначе ще стане като завеса :)

Тема "Механизъм за плъзгащи врати." | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: