Мнения и въпроси за хола
Здравейте.
Мисля да купувам една панелка. Питането ми е, може ли хола да се превърне в трапезария с кухня и как. Проблема е най- вече в мръсния канал. От Мокрото ли трябва да се пусне и как ще мине през коридора...
Единия вариант , който съм измислил е като на схемата, а другия е мивката да е на терасата ...Кой от двата варианта е по-удачен според вас...

И да ми препоръчате специалист, с който да се посъветвам на място и евентуално да ми го направи...

Поадрави...

Прикачен файл

home.png
home.png (45.38 KиБ) Видяна 4336 пъти
tysonlkr - специалист
Не си показал каде ти се намират щранговете за мръсната вода :?
Но май няма да можеш да постигнеш необходимия наклон :sad:
nikibi - специалист
Трябва да се прецени на място след внимателен оглед, по принцип няма нищо невьзможно друг е вьпроса доколко е удачно едно или друго решение. При варианта за кухня в хола, неизбежно ще се задига пода на коридора за да се получат наклоните за канала и то поне с 10 - 12 см. Тоест трьба 5см + армирана замака 3 см + плочка 2 см.+ наклона от 2-6 см. При варианта за кухня на балкона определено е по просто за реализация. За консултация и изпьлнение в София, О898 277 308, Иванов. Хубаво е да се направи едно по подробно проектче с включени Ел, ОВ, ВиК вьз основа на сьответното мебелно и кухненско оборудване.
vaprosat - напреднал
Вече 2 години безпроблемно действа канализацията вкъщи, която минава през коридора, вкопана в замазката, без да е задигано нивото. ПВХ тръба 40 мм, заустена директно в банята. Даже имаше възможност още да се копае до плоча и за 50 мм, но е излишно. Досега проблеми никакви нито с мивката, нито с миялната. Въпрос на кадърно изпълнение. :)
Здравей - ще се сетиш ли за контакти на фирмата/човекът който прави преустройството - искам да постигна същото упражнение :)

Тема "Съвет за преустройване на хол(кухня + всекидневна)или......" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: