• 1
  • 2
Мнения и въпроси за хола
VLADO66 - майстор
И аз съм за гръцкия латекс.Само като му отвориш кофата преди разбъркване и видиш два три пръста смола отгоре, ще ти стане ясно.В къщи навсякъде съм с такъв и особено коридорите съм ги мил няколко пъти и въобще не личи
Virtex - майстор
Може ли обяснение защо смолата е хубав знак ?

Ако има смола в латекса няма ли да запечатва стаята и съответно да не "диша" и да стане по-зле като цяло ?
nikolov333 - майстор
За гръцкия не знам как е, но с турската силиконова, като миеш с мокра гъба стената си попива..
VLADO66 - майстор
пет фев 01, 2019 11:26 amVirtex написа:
Може ли обяснение защо смолата е хубав знак ?

Ако има смола в латекса няма ли да запечатва стаята и съответно да не "диша" и да стане по-зле като цяло ?
Това е акрилатна смола и по книгите пише, че е пародифузна.
stridata - специалист
пет фев 01, 2019 11:48 amVLADO66 написа:
пет фев 01, 2019 11:26 amVirtex написа:
Може ли обяснение защо смолата е хубав знак ?

Ако има смола в латекса няма ли да запечатва стаята и съответно да не "диша" и да стане по-зле като цяло ?
Това е акрилатна смола и по книгите пише, че е пародифузна.
И "латекса" и боята на водна освова са смоли. Просто тази на латекса е "разредена" в бюджетен вариант. Качествената боя на водна основа за външно ще съврши същата работа, но ще е в пъти по-устойчива, миеща се, в пъти по трудна за работа заради сухото в/во, ще е дебелослойна и няма как да стане толко матова също зради схото в/во и в пъти по скъпа за литър. Ще трябва да се пръска с пистолет или да се разреди повечко, но ще загуби качества.
Trakehner1 - специалист
пет фев 01, 2019 10:19 amnikolov333 написа:
За мен турската силиконова е перфектна.. разнася лесно и се разпъва идеално и носи на миене с кофата, ако щеш, но понеже явно си предубеден, ще те посъветвам да вземеш от двата вида по литър и да боядисаш по една малка стена с тях.. Така ще прецениш реалните качества и на двете бои и ще видиш резултата на място, понеже за Chrotex лично аз нямам мнение.. Имай предвид, че не се боядисва всяка година и докато дойде ред на следващото боядисване, особено с малки деца в къщи, ще минат години.. :-D
Вече ми звучиш като човек с икономически интерес спрямо турските продукти, които някак си попаднаха в дискусията. Никъде не твърдя, че е лоша, просто НЕ искам турска. Точка.
nikolov333 - майстор
Предубедеността си е порок ше знаиш :-D и принципно се боря с нея, но нямам никакъв интерес.. Навремето, преди да боядисаме с Левис у нас си мислих, че е голяма работа, па те били празни приказки.. :-D :lol: :lol:
kozl - майстор
Да попитам за осведомление:
Какво значи латекса се мие :?
Аз до сега като съм мил латекс, вкл. с препарати, ако се не мие се поврежда, а ако не се поврежда не се измива :sad:
Т.е. измива се до някакво ниво и след това стои замазан на петна. Не може да стане свеж, в еднакъв оттенък като след нова боя.
С алкидната боя на цокъла - проблеми няма.
plamen6703 - майстор
Не очаквай адекватен отговор :) Ползвал съм у дома Dulux, ползвах последно и Alkydem, освен разлика в цената друга разлика не съм усетил. :partyman:
blagoispasov - специалист
Може и да не е много по темата, но съм изключително доволен от Дулукс сатен купуван и оцветяван в Бриколаж и Практикер. Боядисах всички стени във всички помещения на новия ни апартамент, и стои просто разкошно! Писано е много за покривността му, но все пак: 5 литра стигнаха за боядисването на 2 ръце на 25 кв.м хол (около 50 кв,м, стени, ако не се лъжа), като покри идеално, и останаха около 300 гр за последващи корекции. Цената беше малко над 80 лв, а за две от стаите улучихме и много много приятна промоция, та същите 5 литра излизаха по 60 лв.

Споменавам това само защото ми беше препоръчан от приятел, който изтъкна като едно от предимствата му, че при повторно боядисване дори на малка част от стената (например след някакъв кърпеж или друга авария) новобоядисаната част се слива напълно с долния слой, и корекцията изобщо не личи. Та, разбира се, по време на обзавеждането имах възможността лично да се убедя в това му качество :-D. Тепърва ще се цапа и съответно ще се проверява доколко и дали изобщо носи на миене, но възможността за безпроблемни "кръпки" така или иначе ме устройва прекрасно.

Предполагам, че другите скъпи латекси като Левис и Оикос също са на това ниво, но не съм ги ползвал и нямам лични впечатления.
  • 1
  • 2

Тема "Читав латекс устойчив на миене" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: